25. aug
 
Morten Abel antyder September When-konsert til sommeren
Morten Abel og September When skal ut på miniturné i 2019. Abel sier han gjerne tar med seg 90-tallsheltene til Hamar.

Publisert: 02.nov.2018 19:37
Oppdatert: 02.nov.2018 19:45

Fredag ettermiddag var Musikkverket på Maxi fylt til randen av folk som ville høre den akustiske intimkonserten med Morten Abel.

– Herlig, strålte Abel idet han manøvrerte seg fram mellom publikum for å komme til scenen.

– Utrolig hyggelig! Jeg får nesten førjulsstemning av å være her, smilte Abel under lyskasterne.

– Vi gjør sjelden sånt som dette. Det er jo så få platebutikker igjen, fortsatte Abel – som samtidig måtte erkjenne at verken han eller gitarist Nikolai Grasaasen hadde rukket å forberede seg altfor grundig på å spille akustiske versjoner av det ellers mer elektriske låtmaterialet.

Minikonserten ble derfor tatt litt på sparket, og publikum fikk høre nedstrippede versjoner av både nye og gamle låter.

– Med årene har jeg blitt mer opptatt av å forenkle. Det er mer ærlig – også er det jo sånn låtene opprinnelig ble laget, sa Abel – og pekte ned på kassegitaren.

Gjensyn med gamle kjente?

Ei dame i salen ønsket seg ei låt fra September When-perioden, men Abel svarte med dette:

– Den låta lar vi ligge i dag, men neste år skal September When ut på en liten norgesturné. Da kommer vi nok tilbake til disse traktene, sa han – til stor applaus.

Seansen på Musikkverket ble en kort oppvarming til hovedkonserten på Gregers senere på kvelden. Abel rakk en liten prat med HA før han dro ned til byen:

– Hvordan er det å komme til Hamar og kunne opptre i en «god, gammeldags» platebutikk?

– Det er veldig bra at dere har et sted hvor musikkinteresserte kan møtes! Her har også driverne holdt på musikken, og ikke gått over til bare spill, roser han.

Uvant format

– Hvordan er det å framføre egne låter i akustisk versjon?

– Bra trening! Vi fikk kjørt oss skikkelig, smiler Abel – som til tross for en og annen glemt tekststrofe kom seg gjennom minikonserten med æren i behold.

Erik Spikkerud er en av ildsjelene bak Musikkverket. «DJ Erik» er glad for at så mange kjente og kjære artister vil ta turen innom:

– Samarbeidet med Venues, Gregers og Heia Hamar gjør det mulig å skaffe gode navn. I tillegg har Henning (Ramseth) et stort kontaktnettverk. Artistene er som regel lette å be.

– Merker dere økt omsetning i samme slengen?

– Ja, vi får et lite løft mens artistene er her. I tillegg får vi mye god omtale. Ryktet sprer seg, smiler Spikkerud – som lover mange flere konserter på Musikkverket også i tiden framover.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke