20. aug
SPENT: Henrik M. Dahlsbakken fotografert i den store salen under «Clermont-Ferrand International Short Film Festival» under visning av en annen film enn hans egen. Lørdag deltar han i hovedkonkurransen.Foto: Arna Marie Bersaas, NFI
 
Folk i kø måtte snu - applausen sto i taket
Applaus i taket. Fra 1.500 i kinosalen. Folk i kø måtte snu. Henrik M. Dahlsbakken (26) konkurrerer i verdens største kortfilmfestival i Frankrike.

Publisert: 12.feb.2016 06:30
Oppdatert: 12.feb.2016 06:46

Filmen «Takk for turen» har vært vist hele uka under «Clermont-Ferrand International Short Film Festival». Tirsdag ble filmen vist i hovedsalen, som tar 1500 personer, tre-fire ganger så stor som Sal 1 på Hamar kino.

Lørdag deles prisene ut. Med i hovedkonkurransen er Henrik M. Dahlsbakken (26) fra Hamar.

– Applausen sto virkelig i taket. Det var overveldende, sier Henrik M. Dahlsbakken.

– Det var helt fullt, det var til og med folk som sto i kø og som ikke kom inn.

– Er dette det største du har opplevd som filmskaper når det gjelder publikumsrespons?

– Ja, uten tvil det største.

Lover godt

Lokalavisa i den franske festivalbyen skrev før visningen tirsdag at dette var et av festivalens høydepunkt.

– En strålende visning av Henriks film. Det var stappfullt og veldig bra respons på filmen. Kjempeapplaus etterpå. Det lover godt, oppsummerte Toril Simonsen, Norsk Filminstitutts (NFI) fagleder for lansering av dokumentarfilm og kortfilm i utlandet.

Kortfilmen «Takk for turen» handler om skistjernen Roland (Stein Winge) som ble vraket til olympiatroppen i – 84 fordi han hadde et forhold til treneren Bertil (Jan Malmsjö). I «Takk for turen» går paret sin siste skitur. Filmen er på 18 minutter og er spilt inn i Trysil.

Filmen ble valgt ut til hovedkonkurransen, som en av åtti filmer, blant 8.000 kortfilmer.

Muligheter

Det er mange muligheter for Henrik og «Takk for turen» under lørdagens prisutdeling. Hovedpremien er «Grand Prix», med statue og 5.000 euro (50.000 norske kroner). På menyen står også juryens spesialpris med trofe og 4.000 euro, publikumsprisen med trofe og 4.000 euro, studentjuryens pris på 1.500 euro – og Canal+ har en egen pris hvor gevinsten er visning i Frankrike og Spania (verdi cirka 750 euro per minutt). I tillegg kan filmen bli nominert til «European Film Award.»

Lørdag kveld får han svaret. Han er selv til stede når prisene deles ut.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke