21. aug
Spiller på volumfestivalen: Unge Ferrari (Stig J. Haugen) ble nominert til Spellemannpris i klassen urban etter at han slo gjennom i 2015. Om to uker står han på scenen i kulturhuset Elvarheim under Volumfestivalen, som i år arrangeres fra 16. - 19. juni.Foto: Asgeir Høimoen
 
Artiststrøm til Volum
Unge Ferrari, JNS, Gudmund Gimse, Ps: Dance-Crew og Jon Arne Arnseth er bare noen av de lokale bidragene på Volumfestivalen i Elverum.

0
Publisert: 30.mai.2016 06:18
Oppdatert: 30.mai.2016 06:27

Det er et tett hiphop-program i kulturhuset Elvarheim etter at fredagens hovedband The Dogs spiller i parken. Først ut er duoen Adrian Wright og Martin Osland, før hamarsingen Thomas Jones (JNS) fortsetter festen ved midnatt.

– JNS byr på solide beats svøpt i sterke hooks og rim. Han serverer publikum ærlige låter og befinner seg i den øverste sfæren av hiphop og RnB i Norge, sier pressekontakt Guro Frey.

Jones gå ut debutalbumet «Drømmen og Virkeligheten» i 2014, og han har arbeidet tett med spellemannsnominerte Unge Ferrari, som tar over scenen på Elvarheim i de sene nattetimer.

– Festivalgjengere som Unge Ferrari på Volum 2015 vet at vi har en utrolig opplevelse i vente når hamarsingen drar ut på sin nordiske turné, sier Frey.

– Fanger opp de unge og nye

– Tanken bak er å få et variert, bra og bredt musikkprogram i år, både med ting man har hørt om, og ting man kan oppdage, sier musikkansvarlig Ole Torstein Hovig.

– Vi prøver å ha en rød tråd med hva vi synes er kvalitetsmusikk – artister som leverer live, uansett sjanger. Vi prøver alltid å være en litt bred festival, og å fange opp det som er ungt og nytt, sier Hovig.

– ønsker å mange som mulig

På festivalprogrammet er også rapper og sanger Logi (ringsaksokning Simen Joakim Sveberg), bandet MEER, sanger, gitarist og låtskriver Gudmund Gimse (som sammen med Andreas Westhagen, Erik Fossmo og Simen Schikulski skal covre Blink-182 i «Coverstafetten»), det hamarbaserte dansekompaniet Ps: DanceCrew, bildekunstner og bokaktuelle Hedda Roterud Amundsen fra Moelv og skuespiller Jon Arne Arnseth fra Øvre Vang (som skal framføre monologen «Kunsten å smile» på Soundgarden).

– Vi føler at Volumfestivalen er en festival for hele sørfylket, Østerdalen og Hedmarken. Vi prøver å få med så mange aktører fra så mange kommuner som mulig, og vil at så mange som mulig skal reise til Elverum under volumfestivalen, sier Hovig.

– Vårt inntrykk er at vi har lyktes med å være en møteplass for folk som reiser hjem fra studier og jobb, og som ikke har sett hverandre på en stund, sier Hovig.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke