24. aug
TULLIBALL: Det er klart for "Norske byggeklosser", en ny verrsjon, med Anders Baasmo Christiansen, Atle Antonsen og Ine Jansen i hovedrollene. Foto/Copyright: 74 Entertainment/Nordisk Film Distribusjon
 
Atle stand-in for Anders
Mandag er det klart for førpremiere på «Norske Byggeklosser» med Anders Baasmo Christiansen på Hamar kino. Men Anders kommer ikke. Atle Antonsen og regissør Arild Fröhlich står på scenen i sal 1 for å presentere filmen.

Publisert: 16.feb.2018 17:35
Oppdatert: 16.feb.2018 17:39

Anders Baasmo Christiansen har ofte besøkt hjembyen i forbindelse med presentasjon av spillefilmer han er med i. Denne gang kan han ikke.

Jeg begynner på innspilling av en ny TV-serie mandag, forklarer Anders Baasmo Christiansen.

Hva slags TV-serie det er snakk om kan han ikke røpe nå, men forteller at det er en krimserie. Han er for tiden aktuell på NRK, både på nett og på TV, med TV-serien «En natt», og til uka er det klart for den nye versjonen av «Norske byggeklosser» på kino.

 

Pusse opp

Klassikeren fra 1972, med Rolf Wesenlund og Bjørn «Stutum» Sand, blir nå å se i en 2018-versjon. Denne gang handler det ikke om å bygge en ny villa, men å pusse opp en gammel villa.

 

Atle Antonsen gjør den jobben Rolv Wesenlund gjorde i 1972-utgaven, en ellevill jobb hvor Antonsen nå spiller mange 11 forskjellige roller, som eksempelvis polsk bygningsarbeider, byråkrat, nabo og så videre.

 

Anders Baasmo Christiansen og Ine Jansen spiller paret som skal pusse opp et hus de har arvet.  Filmen er regissert av Arild Fröhlich (Pitbullterje, Fatso og TV-serien Helt perfekt). Produsent er Kjetil Omberg fra Hamar, og det er hans selskap, 74 Entertainment, som står bak filmen. Omberg er for tiden i Berlin i forbindelse med filmfestivalen – men regner med at han er på plass når filmen har førpremiere i hans egen by.

 

Hellet  med seg?

Vaskeseddelen presenterer filmen slik: «En komedie om hva som skjer når drømmen om egen bolig blir et overveldende kaos.

«Merete» og «Jens» (Ine Jansen og Anders Baasmo Christiansen), et par i tredveårene, har endelig hellet med seg når de helt uventet arver et hus. Etter altfor mange år i sokkelleiligheten i boligen til «Jens» sin temmelig eksentriske mor (Anne Marit Jacobsen), er de overmodne for noe helt eget. Nå har de sjansen til å få det de drømmer om: Et hus med hage før de får barn. De må nok pusse opp litt, men hvor vanskelig kan dét være, liksom?»

 

De som tar turen til Hamar kino mandag får en intro av Atle Antonsen og regissør Arild  Fröhlich.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke