19. aug
TV: Prosjektsjef Arild Halvorsen presenterer nye Fabelaktiv-prosjekter for 2019. Foto: Remi Laakso
 
Aukrust og klatreparken på Fabelaktiv-menyen
2018 ble et travelt år for Fabelaktiv, og nye store prosjekter er plassert på tavla for 2019. En ny TV-konkurranse fra Hamars klatrepark, og ikke minst: historien om Kjell Aukrust.

Publisert: 19.des.2018 15:16
Oppdatert: 19.des.2018 15:15

Produksjonene «Helium», «Barnehageliv», «Du er min venn» og selvsagt grunnmursjobben for Norsk Tipping har løftet antall årsverk til mer enn førti og omsetningen fra 38 i 2017 til cirka 46 millioner kroner i 2018.

LES OGSÅ: Barnehagereality

Tre episoder

– Det ble mye. Det ble en stor belastning for hele huset. Det ble et år med stort trøkk, sier prosjektsjef Arild Halvorsen.

Trøkket må holdes oppe. Det vet prosjektsjef og produsent Halvorsen. TV-verden krever, som ellers i medieverden, forandringer hele vegen. Det gjelder å ha jern i ilden. Det har Halvorsen og Fabelaktiv. Fabelaktivs Aukrust-produksjon har vært nevnt tidligere her i avisa, og nå forteller Arild Halvorsen at de tre episodene har fått navn, «Solan», «Ludvig» og «Reodor» – og meningen er serien vises på NRK høsten 2020, hundre år etter at Kjell Aukrust ble født. Portrettet skal gi  oss Kjell Aukrust gjennom levemannen (Solan), den litt forsiktige og undrende (Ludvig) og oppfinneren (Reodor). Hver episode er tenkt cirka femti minutter. Regissør er Fabelaktivs Rune Sætersdøl.

Gleder og oppturer 

Prosjektsjef i Fabelaktiv Arild Halvorsen sier vi skal få presentert både privatpersonen og kunstneren Kjell Aukrust. 

– Det skal bli mange gleder og oppturer, men han, som alle oss andre, hadde jo sine sider. Det er et helt menneske vi portretterer.

– Det er spennende, et prosjekt vi allerede er veldig glad i.

Han anslår budsjettet til seks–sju millioner kroner.

Klatreparken

Han gleder seg også til å produsere en ny konkurranse for ungdom, som lages for TV2, inne i «Klatreparken Domkirkeodden» på Hamar.

– Vi har laget en pilot for TV2 og de har sagt ja. Det er en konkurranse for 12-åringer. 24 episoder, hver på 15 minutter. Utfordringene ligger i klatreløypa kombinert med spørsmål vi lager. 

Han forteller at jakten på 12-åringene, 48 ungdommer, starter over nyttår. 24 vennepar skal konkurrere seg fram mot en finale. Budsjettet er på fire–fem millioner kroner. Planen er å filme i tre uker i mai, og håpet er at serien vises på TV2, både Sumo og vanlig TV, på sensommeren. 

 
Fakta

Kjell Aukrust

Kjell Aukrust (19. mars 1920- 24. desember 2002) var en norsk karikaturtegner, illustratør og forfatter, en av Norges mest folkekjære kunstnere, utdannet fra Statens håndverks- og kunstindustriskole. Han er særlig kjent for sine Flåklypa-historier med oppdiktede bygdeoriginaler samt sine frodige vitsetegninger. (kilde: snl.no)

Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke