17. aug
Kjoleauksjon: F.v. Anders Kippersund, Torill Beate Nilsen, Tittin Wold, Tone-Kjersti Hulleman, Knut-Øyvind Hagen, Inger Else Hulleman, Toril Nybrott, Anne Rui og Gunn Kristin Moberget.
 
Auksjonerer bort kjoler for en god sak
Har du en kjole som er for liten eller stor, eller kanskje har du en kjole som du ikke har brukt på lang tid? Nå kan plagget få en ny eier, og midlene som kommer inn går rett til kreftsaken.

Publisert: 13.jun.2017 18:17
Oppdatert: 13.jun.2017 18:37

– Her skal vi skal ha med oss en stor gjeng med damer i alderen 13–85 år, og alle stiller i sine egne kjoler som skal auksjoneres bort. Det blir musikk og fingermat i hyggelige omgivelser, sier Tone-Kjersti Hulleman.

Det er hun som kom på ideen om å arrangere kjoleauksjonen Se min rosa kjole til inntekt for kreftsaken.

– Jeg vokste opp i et hjem med fokus på gjenbruk og viktigheten av å ta vare på ting. Dette arrangementet handler om å ta vare på ting, men også om å ta vare på hverandre, sier hun.

Musikk og fingermat

Kjoleauksjonen arrangeres på Hamar Teater i forbindelse med Rosa sløyfe-aksjonen 7. oktober. Mange har allerede meldt seg som modeller og kjolegivere, men det er fremdeles plass til enda flere.

– Vi har plass til totalt 50 damer og kjoler, så det er bare å melde seg, sier Hulleman.

Hvis man ikke har en kjole til overs, men allikevel har et ønske om å bidra, kan man møte opp og by på kjolene fra publikumsplass.

– Forhåpentligvis kommer det mange som vil by på kjolene, smiler hun.

Musikere som Toril Nybrott, Tittin Wold, Torbjørn Knaus, Hanne Seem Murbræck, Bjørn Thomassen, Ulf Storbekk og Knut-Øyvind Hagen er klare for å stå for underholdningen. Initiativtakerens mor, Inger-Else Hulleman, stiller som kveldens konferansier og auksjonarius.

– Vi er veldig glade for at vi har fått med oss en så flott bukett med musikere. De gir av seg selv med sin musikk, men jentene som skal være med skal også gi sin kjole til saken, forteller arrangøren.

Et annerledes tiltak

Auksjonen arrangeres i samarbeid med Kreftforeningen, Brystkreftforeningen og Hamar Sentrumsforening. Anne Rui fra Kreftforeningen setter stor pris på tiltaket.

– Dette er et godt tiltak som i tillegg er både forfriskende og annerledes. Vi har i alle fall ikke gjort noe lignende tidligere, sier Rui, som nå håper at så mange som mulig møter opp.

– Det er en stund til 7. oktober, men vi håper at folk setter av datoen. Hvis noen også vil bidra med sin egen kjole så hadde det vært supert, sier Rui.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke