19. aug
Kulturhuset: Aurora Aksnes sang på åpningen i fjor vår. I november er hun tilbake.
 
Aurora kommer igjen
Aurora Aksnes er blitt kalt årets største musikalske stjerneskudd. I november kommer hun til Hamar kulturhus.

Publisert: 07.mai.2015 21:17
Oppdatert: 07.mai.2015 21:21

– Aurora er ett nytt stort stjerneskudd på vei opp i det internasjonale musikkuniverset. I mars 2014 sto hun på scenen under åpningskonserten til Kulturhuset. Det blir derfor stor stas å se henne nå innta samme scene alene med sitt helt særegne uttrykk, sier programansvarlig ved Hamar kulturhus, Mocci Ryen.

7. november tar hun imot Norges nye elektropopstjerne i Kirsten Flagstad-salen. Dermed har kulturhuset sikret seg en ny attraksjon på sitt høstprogram.

Men lenge før den tid kan du allerede i kveld se Aurora på «Senkveld med Thomas og Harald» på TV2.

Billettsalget til konserten i Hamar kulturhus starter fredag 8. mai kl. 10:00

Tidlig ute

Det hele startet da hun tilsynelatende dukket opp fra ingensteds under fjorårets by: Larm. «Så befriende. Så fabelaktig. Så stjerneklart», skrev VGs anmelder. Siden har interessen for 18-åringen fra Os utenfor Bergen bare økt. Og Hamar kulturhus var svært tidlig ute med å hyre henne til sin åpningskonsert.

Under årets by:Larm fylte hun Sentrum Scene til randen med seksere på terningen fra samtlige anmeldere. Hun fikk også med seg en rosende tweet fra popstjerne Katy Perry på veien. «Endelig. Ny musikk som får mitt hjerte til å flagre», skrev Perry til sine da 66 millioner følgere, og la ved en link til låta «Runaway » fra YouTube.

Debutalbum til høsten

I dag er hun å regne som det heteste navnet i musikkbransjen. Denne uken er hun aktuell med EP-en «Running with the wolves». «Makan til stjerne i ferd med å eksplodere i et kjempesmell er det vanskelig å finne», skrev BTs anmelder.

Til sommeren turnerer hun noen få festivaler i Norge og Europa, før hun utgir sitt debutalbum i september. Og innimellom tung turnering og albumlansering i USA og Europa til høsten, gjør Aurora noen få konserter i Norge. Og en av dem skjer i Hamar.

Ifølge Kulturhusets hjemmeside får konserten 18-årsgrense, og det selges billetter for ståplasser i Flagstad-salen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke