18. aug
 
Korpshelg avrundet med 110 musikere på scenen 
Hamars eldste korps delte fra sitt allsidige repertoar på søndag, som en del av markeringen av «Janitsjarbyen ved Mjøsa». De høres like spreke ut den dag i dag.

Publisert: 20.nov.2017 06:57
Oppdatert: 20.nov.2017 07:05

Det var igjen en fryd å høre korps-musikk i Flagstadsalen, for takket være den flotte akustikken kom begge korps virkelig til sin rett. Samtidig kreves det kanskje mer av musikerne enn før, for her kan ingen skjule seg i en grøtete samklang.

Begge korpsene har blitt så heldige å ha fått en dyktig dirigent, en som avgjør den endelige kvaliteten. Det må ha stimulert til økt innsats, for begge korpsene låt riktig så nydelige på søndagens konsert. Det var nok helt riktig at Henning Børresen skrøt igjen av landets flotteste øvingslokale.

Trygg og tydelig

Vang musikforening stilte med et virkelig variert repertoar, og har vokst seg stor med over 60 medlemmer. Med dirigent Trond Eklund Johansen ble det strake og tydelige rytmer i «Punjab», før det bar av gårde med et stykke originalt skrevet for korps: «Suite i Ess-dur» av Gustav Holst. Her var det gjennomsiktig instrumentering, og bidragene til hver instrumentgruppe var godt innøvd.

Litt 17. mai-stemning ble det med «Norge i rødt, hvitt og blått», med god trøkk. Og igjen, så artig å høre alle detaljene, som ellers fort blir borte i gatene.

I «Sway» klarte korpset seg så bra, at Eklund Johansen bare sto og smilte mot slutten, uten å dirigere. Dette var virkelig deilig samspill, hvor det svingte godt av.

Høyt nivå med rund klang

Hamar Musikkorps har fått ny dirigent i høst, Ivar Hellesnes. Samspillet mellom han og korpset fungerte bra, noe som kom tydelig fram i «Og teksten var av Prøysen», en spennende Prøysen-potpurri. De instrumentale versjoner av visene har fått hvert sitt uttrykk, og bygger opp under tekstene. Slik ble «Så seiler vi på Mjøsa» utført i jazzversjon, og solistene i korpset måtte reise seg.

Hellesnes’ direksjon resulterte i en myk og rundt klang i korpset. Og selv om «Kjempevise-slåtten» fikk en nølende start i det utfordrende arrangementet, endet de mer enn vel blåst.

Avslutningen var et stort felleskorps, med hele 110 musikere på scenen. Og selv om publikum sang med på «Hamarsangen», hørtes de knapt. Det ble derimot en mektig korpsklang som avrundet helgen.

Terningkast: 4

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke