23. aug
Turnéstart: I september startet Satyricon sin verdensturné på Barcode-taket i Oslo. Lørdag kveld avsluttes norgesbiten av verdensturnéen på Gregers i Hamar.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 
Satyricon avslutter i Hamar
Det ligger an til å bli et av senhøstens konserthøydepunkt i Hamar når Satyricon går på scenen på Gregers lørdag kveld.

Publisert: 02.des.2017 08:58
Oppdatert: 02.des.2017 09:07

I september startet metalbandet Satyricon sin ett års verdensturné med konsert på Barcode-taket i Oslo, samme dag som deres nye album ble lansert. Dagen etter satte de seg på bussen for å spille i Tyskland. Etter å ha spilt i en rekke land, er de nå i ferd med å avslutte året med en norgesturné. Selve avslutningen skjer på Gregers, som blir en av de absolutt mindre arenaene de spiller på i denne omgang.

– Vi liker Hamar, og det er fint å spille i nærheten av der vi bor, sier Sigurd Wongraven.

– Om spillestedet er stort eller lite, er mindre viktig, sier han. – Det viktigste er at det kommer til å bli stinn brakke.

Forrige gang Satyricon sørget for at det skjedde i Hamar, var for fire år siden. «Satyricon skuffet ingen, da de leverte et bekmørkt metal-show foran et hav av svartkledde publikummere på Gregers», het det i HAs anmeldelse den gangen.

Satyricons nyeste skive - med Edvard Munch-motiv på coveret - fikk for øvrig terningkast 6 i HA i høst.

Ble syk

For to år siden ble det oppdaget at Sigurd Wongraven hadde en cyste i hodet.

– Over er det ikke, men jeg kan leve med den så lenge den ikke blir større, sier han.

– Det har preget meg de to siste årene, og jeg skulle gjerne vært det foruten. Men det har også kommet noe positivt ut av det. For du lærer noe om deg selv og det du driver med.

Den nye plata begynte han å skrive før han ble sjuk, forteller han.

– Det ble et opphold, men vi tok opp igjen arbeidet da jeg kom meg på beina igjen.

Vinprodusent

De senere årene har Sigurd Wongraven også hatt suksess som vinprodusent. Og så snart norgesturnéen er over, drar han rett til Tyskland og Italia for å jobbe mer med vinene.

– Jeg reiser ikke engang hjemom, men drar rett fra Hamar, sier han.

Blant de bestselgende vinene hans er både en tørr tysk Riesling og en Langhe Rosso fra Piemonte. Men han har også en rekke viner i mindre kvanta.

– Det er det vinfaglige arbeidet som opptar meg, sier han. – Mitt hovedfokus er å jobbe med produksjonen. Det fører til at jeg får brukt egenskaper og hodet mitt på helt andre måter enn ellers.

– Det er jo musiker jeg er. Men jeg har også behov for disse turene for å jobbe med vinen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke