24. aug
KOMMER: Trond Svendsen & Tuxedo kommer til Kønnband.
 
Både kønn og band
Kønnband er ikke helt som andre festivaler. Det er ikke så veldig mange band der. Men det er en god del kønn.

Publisert: 16.aug.2017 07:31
Oppdatert: 16.aug.2017 07:39

Kønnband er ikke helt som andre festivaler. Det er ikke så veldig mange band der. Men det er en god del kønn.

For i Stange har de gjort festivalen sin til en bredt anlagt festhelg. Og ikke bare det; de satser også på å gjøre festivalnavnet Kønnband til noe av en merkevare for Stange. Det er ganske freskt satset.

Noe av det nye i år, er at Kønnband og Stangedagene har gått sammen om en felles festivalhelg. I løpet av denne uka skal vi se hvordan det slår ut.

Men satsingen rekker langt videre enn som så. Kultursjef Solbjørg Tveiten har tidligere varslet at det heretter skal bli Kønnband hele året i Stange. Ikke i form av uavbrutte konserter, men mer som et samlebegrep for opplevelser og produkter i Stange kommune. Kønnband skal bli «en arena for å vise fram flere sider av Stange, både kultur og næring», uttalte Tveiten da prosjektet ble lansert. «Formålet er at selve festivalen forblir Kønnbands spydspiss, men Kønnband skal kunne oppleves på ulike arenaer gjennom hele året.»

Men akkurat denne helgen er det selve spydspissen – musikkfestivalen – det skal handle om. Den er ganske original den også. Bare det at de velger å kjøre konsertene i biblioteket, er noe for seg selv. Det skyldes så klart at Stange er ikke spesielt godt forsynt med konsertarenaer, i hvert fall ikke innendørs. Når konsertene ikke passer i Stange kirke, er det ikke så mange steder å velge mellom. Så løsningen har blitt å dytte vekk bokhyllene i biblioteket og slippe inn musikkfolket. Og det er flere musikere ved tidligere festivaler som har påpekt at de liker nettopp idéen om å spille i et bibliotek.

Men det setter grenser for hva som egner seg. Og årets konsertprogram synes særdeles bra bygget opp med tanke på hvor det skjer. Melissa Horn, Bjørn Eidsvåg, Ingrid Olava og Trond Svendsen & Tuxedo – det virker som de er kommet på rett hylle alle sammen, selv om hyllene står langs veggene. Og det er nettopp dette intime preget festivalen vil få, som gir den sjarm og særpreg. Så får heller Staut spre budskapet sitt over hele Stangebyen når de stiller utendørs i Tingvoldkrysset på fredagskvelden. Menn også der kan scenen dekoreres med ekte kortreist kønn.


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke