19. aug
Myrvold er med: Maren Myrvold har takket ja til den kvinnelige hovedrollen i operaen «Hundreårsmøtet». Foto: Christian E. Bergheim
 
Baasmo og Myrvold i ny jubileumsopera
Maren Myrvold og Anders Baasmo Christiansen har hovedrollene når teppet går opp for Musikk i Hedmarks opera «Hundreårskonserten» neste år.

Publisert: 13.sep.2012 06:50
Oppdatert: -

Hamar
Stiftelsen Musikk i Hedmark ønsker å markere stemmerettsjubileet med en enakters kammeropera.
- Vi legger betydelige ressurser inn i dette. Totalrammen er på 1,8 millioner kroner, forteller Torbjørn Bækkevold, daglig leder i Musikk i Hedmark.
Stiftelsen søker stifterne Hedmark fylkeskommune og Elverum kommune om 300.000 kroner. I tillegg søker de Norsk Kulturråd om i alt 400.00 kroner, og har også som ambisjon å hente 100.000 kroner fra private sponsorer.

Om sosial likestilling

MIH har forespurt Edvard Hoem og Knut Anders Vestad om å skrive henholdsvis libretto og musikk.
- Hoem har som kunstnerisk målsetting å følge et moderne ektepar gjennom døgnet, og ikke gi noe historisk tilbakeblikk på stemmerettsjubileet, men vise hvordan striden for sosial likestilling mellom kvinner og menn har endret livsformene våre, forteller Bækkevold.
Bakteppet er at Norges første kvinnelige kommunestyrepresentant, Ingeborg Torstejnson, ble valgt inn i Elverum kommunestyre i 1901.
- Det ligger jo litt i tidsånden. Det er veldig fint å kunne ha première i kommunestyresalen i Elverum den 5. september, sier Bækkevold.
- Det har vært uttrykt et ønske fra flere, blant annet en av Hedmark fylkeskommune, at vi skulle gjøre noe på stemmerettsjubileet.

Rollene er klare

Pianisten Gunnar Flagstad og cellisten Ellen Margrete Flesjø har begge bekreftet sin deltakelse. Det samme har Maren Myrvold og Anders Baasmo Christiansen, som skal portrettere det unge paret.
- Maren Myrvold er jo en av de mest talentfulle, unge sangerinner vi har. Hun kommer til å bli stor. Om ti år så snakker vi om henne så det holder. Og så har hun skuespillertalentet som er nødvendig i sånne sammenhenger. Anders er jo kjent for de fleste, og er mye bedre til å synge enn det folk aner, sier Bækkevold, og legger til at det er mange måter å synge opera på.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke