24. aug
 
Backstage på UKM
Med tolv ulike innslag kunne UKM Hamar by på alt fra dans til musikkvideoer, sang og Knutsen & Ludvigsen-medley, lørdag kveld.

Publisert: 03.mar.2018 21:33
Oppdatert: 03.mar.2018 22:37

Ung kultur møtes - Hamar gikk av skaftet lørdag ettermiddag med framvisning av fotografier, malerier og annen billedkunst. Etterpå var det scenekunstnernes tur til å vise fram sine bidrag. HA var med backstage for å se hvordan det er å være med på Ung kultur møtes, eller «UKM», om du vil.

Bakom kulissene

21 UKM-deltakere preparerte for kveldens show. I gangene og i en av de mindre salene på kulturhuset, vrimlet ungdommen rundt med sitt. Backstage var det skravling, fløytespill, gitarstemming og forfriskninger. Miljøet blant deltakerne virket både varmt og hyggelig. Det var tydelig at folk støttet hverandre - selv om de konkurrerte om en plass i neste ledd av konkurransen, nemlig fylkesmønstringen.

-Jeg er ganske spent.

Aurora Beate Myrset (14) fra Elverum, sitter på en tribune backstage.

-Det er første gang jeg er med på UKM, legger hun til, og forteller at hun likevel er litt scenevant.

Litt lenger ned i tribunen sitter Johannes Gartland. Han har på seg en kjole bak-fram, tiara og har leppestift smurt utover tennene.

-Vi er en Knutsen og Ludvigsen Medley-gruppe, smiler han.

Gartland forteller at Kaptein Knutsens kompani - som de kaller seg - har samla opp en rekke slagere til en medley.

-Så jeg tror dette blir artig.

Ute i rampelyset

UKM Hamars live-show startet med en film fra prosessen og generalprøvene, laget av Marielle Bertheau, samt stilbilder tatt av Nora Leone Bondø. Etter det ble det spilt en musikkvideo av Amalie Torp, før resten av kvelden besto av ulike sjangere innen dans og musikk.

Andreas Haakenstad (20) og Luqman Ibrahim (14) kommer andpustne ut i gangen bak scenen, etter deres breakdance.

-Jeg har utvikla meg selv gjennom dans. Det er en måte å uttrykke seg på, forteller Ibrahim.

Så gikk neste artist, Karoline Strømsrud på scena for å synge, og slik gikk kvelden hen, med unge artister som perler på en snor - og med Knutsens kompani som siste nummer, gikk publikum ut med glis rundt munnen tilsvarende U’en i UKM.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke