20. aug
HEKTISK HVERDAG: - Vi sender fem dager i uka, så det er ganske hektisk å lage nytt stoff til hver sending, sier Jonas.
 
Badevakt på radio
Jonas Jeremiassen Tomter er idémaker og programleder for NRK P3s sommersatsing Badevaktene.

Publisert: 18.jul.2011 07:42
Oppdatert: -

Jonas Jeremiassen Tomter er idémaker og programleder for NRK P3s sommersatsing Badevaktene.
- Det er den beste sommerjobben man kan ha, hevder han.

- Vi vokter sommeren! hevder 23-åringen fra Tangen. Sammen med Maria Kinge, kjent fra NRKs seersuksess Trekant, og Leo Ajki har Jonas hendene fulle med å underholde lytterne fem dager i uka.
- Det er et tøysete og fjasete sommervikarprogram. Det var oppdraget vi fikk fra P3. Alle har dratt på ferie og vi har blitt satt igjen for å vokte fortet, forteller Jonas.
Stikkordene for radioprogrammet er innringere og konkurranser, men trekløveret har også noen utradisjonelle innslag.
- Stuntreporteren Leo går rundt i Bergen og lærer utenlandske turister å si stygge ting. De tror de lærer å spørre hvor mange klokka er, men ender opp med å gå rundt og si Jeg er en kåt tøs. Veldig barnslige greier, ler Jonas.
På terrassen på Marienlyst har Jonas fylt et plaskebasseng, og hver dag får ivrige innsender lov til å komme til studioet og til å konkurrere om å holde pusten lengst.
- Vi hadde med en fra 71 grader nord som holdt pusten i 4 minutter og 1 sekund. Han vinner nok, ler Jonas.
Bassenget badevaktene vokter er bare 29 cm djupt. Egentlig hadde de større planer.
- Jeg kjøpte et 1.000 liters basseng og begynte å fylle det opp ute på terrassen. Da kom sjefen og undret om jeg hadde avklart dette med byggansvarlig. Jeg svarte «nei», og han påpekte «at det burde jeg kanskje ha gjort», sier Jonas.
- Det var visst lite populært å risikere å bryte igjennom golvet med ett tonn vann.
Jonas har ennå ikke prøvd å sette noen rekord i bassenget. Han sitter tørrskodd bak instrumentpanelene i studio.
- Vi er ikke ordentlige badevakter, så hvis noe skulle gå galt vet vi ikke helt hva vi skal gjøre. Sjefen lurte også litt på nettopp det, men heldigvis har ting gått bra, forteller Jonas.
- Hver dag ringer vi en ordentlig badevakt. Jeg har lært hvordan man skal gjennomføre en livredding. To pust inn og 30 trykk, hevder han.
Dette er ikke første gang man kan høre Jonas på radio. Etter et halvt år på fotoskole i Trondheim fikk han vikarjobb i Hallo P3 og flyttet til Oslo. Deretter fulgte oppdrag for seksualitetsprogrammet Juntafil og Popsalongen. - Å si et nummer inn i en mikrofon og oppleve at 200-300 personer ringer inn eller sender meldinger er rart og veldig kult. Jeg elsker denne jobben.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke