22. aug
KLAR: Pål «DJ Stangefruit» Nyhus hjem til Hamar for å opptre under clubkvelden «Bænkers» i gamle Norges Bank, i dag Kunstbanken. Foto: Remi Laakso
 
«Bænkers» i Banken
«DJ Strangefruit», «Zweizz», kunstutstilling, italiensk sjampis og luksussmaksbomber. Aldersgrense: 35 år.

Publisert: 14.mai.2018 16:37
Oppdatert: 14.mai.2018 16:46

Club-prosjektet «Bænkers» presenteres i Kunstbanken i Hamar fredag 8. juni. Bak står Eventlaget i samarbeid med Kunstbanken.

– Vi håper å gjøre det til et fast arrangement, en gang i året, sier Geir Halvorsen i Eventlaget.

– Aldersgrense blir 35 år. Målgruppa vår er de som løp ute på byen på 90-tallet, de som er førti–femti år i dag.

Nittitallets barn

Eventlaget har hentet inn det beste lokkemiddelet for nittitallets utelivsbarn: Hamars egen Pål «DJ Strangefruit» Nyhus. I fjor var han med på stupetårnkonserten sammen med verdensartisten Bugge Wesseltoft, og er av Wesseltoft beskrevet slik: «Pål har jeg alltid sett opp til, han er en genial musiker.» Og av bransjen beskrevet slik: «En udiskutabel legende på den norske dansescenen. Som en sentral figur på scenen siden tidlig nittitall, har han bidratt til å forme og danne den unike og eklektiske lyden av den nordiske elektronikaen.»

Fredag 8. juni står han på scenen i Kunstbanken i Hamar.

På do?

Dit kommer også en annen krabat, Svein Egil Hatlevik (40), med artistnavnet «Zweizz»; band og/eller performance. Hatlevik, til daglig med jobb på desken i Nationen, kan fort komme med egen do, sette seg på denne og presse ut noen grove toner på lur, gjerne med direkte digital overføring til storskjerm.

Ørnulv Snortheim (gitar) og Børre Flyen (trommer) som «MonoFraktur» vil også bidra musikalsk til clubkvelden.

Jubileum

Allerede 26. mai åpner «Temautstilling: Hans Børli» i Kunstbanken. Utstillingen vil være tilgjengelig også under clubkvelden «Bænkers».

«Temautstilling: Hans Børli» er laget spesielt til Kunstbanken, som markering av 100-årsjubileet for Hans Børlis fødsel. Kunstnere er Hanne Borchgrevink, Tore Hansen, Hans Kristian Borchgrevink Hansen, Ellen Henriette Suhrke, Johannes Borchgrevink Hansen og Marthe Karen Kampen.

«Aperitivo»

Som servering presenteres en variant av den norditalienske «Aperitivo»; her i form av italienernes utgave av sjampis, bobler fra Franciacorta – og luksussmaksbomber som snacks/småretter.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke