18. aug
Perlefiskerne: Få billetter igjen til årets hovedoppsetting.
 
Barbereren neste år
– Dette er supert, sier operasjef Kari Elisabet Bekken. Tirsdag morgen var det kun 45 billetter igjen til RingsakerOperaens «Perlefiskerne».

Publisert: 20.nov.2018 15:46
Oppdatert: 20.nov.2018 15:57

RingsakerOperaen selger 350 billetter til hver av de åtte forestillingene. Det betyr muligheten til å selge 2800 billetter, og omtrent med et slik publikumstall mener operasjefen at de vil ende.

– Folk kan også sjanse på uavhenta billetter i døra, sier hun. – For det er alltids noen som ikke får hentet billettene sine. Og vi selger vanligvis ikke på aller bakerste benk, så noe ledig kan det være. Og vi har ikke lov til å selge plasser i trappa. Men ut over det, hjelper vi folk med billetter så langt vi greier.

– Så nå skal vi bare surfe inn og hygge oss sammen med publikum de siste dagene, sier Kari Bekken.

Nå er det torsdag, lørdag og søndag igjen av årets hovedoppsetting. Deretter er det over for «Perlefiskerne» i denne omgang. Og RingsakerOperaen kan glede seg over nok en publikumssuksess.

Barbereren neste

Nå er det også klart hva som blir neste høsts hovedoppsetting. Da er det Rossinis komedie «Barbereren i Sevilla» som skal settes opp, og det er faktisk første gang det skjer i RingsakerOperaens historie.

Det er også første gang Bernt Ola Volungholen har en hovedrolle i RingsakerOperaen. For det er han som spiller Figaro, som fikser og mikser det meste, som Kari Elisabet Bekken sier, og legger til at det er svært krevende roller det dreier seg om.

Mens årets oppsetting «Perlefiskerne» er en opera av det alvorlige slaget, vil altså «Barbereren i Sevilla» være en komisk opera. Musikken er komponert av Gioacchino Antonio Rossini i 1816, og handlingen utspiller seg i den spanske byen Sevilla på midten av 1700-tallet.

mye spilt

Operaen, som handler om barbereren Figaro som hjelper de unge elskende med å få hverandre, er mye spilt på verdens operascener, og er nå altså klar også for Brumunddal.

– Vi har stor tro på at «Barbereren» vil fenge et stort publikum, så vi vurderer nok å spille ni forestillinger neste år, i stedet for årets åtte, sier Kari Elisabet Bekken.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke