18. aug
FIN FORM: Bare Egil virket å være i godt humør under konserten i Strandgateparken. At tuppen på lillefingeren hadde blitt kuttet av, det var bare en bagatell.
 
Bare Egil ga finger'n til Hamar-publikummet
Fredag mistet Egil Hegerberg høyre lillefingertupp i en ulykke. Samme kveld spilte han for 1.000 entusiastiske publikummere under Hamar Music Festival.

Publisert: 29.jun.2012 21:04
Oppdatert: -

Det var lenge glissent foran scenen denne litt grå og kjølige fredagen i Strandgateparken.

Like før Ikke Bare Bare Egil Band Band skulle gå på scenen, var det kun et titalls personer fordelt utover den store, grå plassen.

Men, etter at hovedpersonen selv hadde brølt om hjelp fra baksiden av scenen, begynte endelig folk å strømme til foran scenekanten.

- Jeg får vel begynne med noe gammelt skvæk, sa Egil før han startet konserten med den legendariske kultsangen "Arne", til publikums store fornøyelse.

Hamarlege reddet fingeren
Det var likevel ingen selvfølge at Hegerberg klarte å gjennomføre konserten denne kvelden. Tidligere på dagen klarte nemlig artisten å kutte av lillefingertuppen under en ulykke i forbindelse med rigging i Oslo tidligere på dagen.

Hegerberg forteller at det var en lege fra Hamar som reddet både fingeren og kvelden.

- Jeg ble operert på legevakten av en svært kjekk og flink lege fra Hamar. Jeg skal ikke nevne navn, men jeg tror han het Thomas. Den fortryllende sykesøsteren viste seg å være mannens søster, og jeg vil rette en stor takk til begge for at de berget fingeren, sier han.

Amputert konsert
Lillefinger eller ei, til tross for skaden viste Egil seg heldigvis å være i sitt vanlige, spøkefulle og smittende humør.

- Dere får bare beklage at denne konserten blir litt amputert, sa han tørt, til stor latter fra de mange frammøtte.

Egil hadde allerede rukket å lage en egen sang om den ødelagte fingeren, og denne ble framført for aller første gang i Strandgateparken.

Med teksten "Jeg gir finger'n til Hamar, jeg gir finger'n til Hamar by" var sangen allerede over. En kort, men rørende historie i typisk Bare Egil-stil.

Senere utover kvelden fulgte eldre og mer kjente låter som "Æ39", "Sko" og "Pump opp oljen". Egil brukte sistnevnte låt til å motivere hamarsingene til å tenke nytt for å skape inntekter.

- Prøv å bore etter olje i Mjøsa! Dere har ingenting å tape; dette er en vinn-vinn-situasjon. Pengene kan gå til Nav-kontoret i Hamar, som jeg har hørt begynner å gå tom for penger, sa han til det lattermilde publikummet.

Egil lovet også å komme tilbake til Hamar opptil flere ganger i nær framtid.

- Jeg kommer til å spille på Gregers hver tirsdag, torsdag, fredag og tirsdag utover høsten. Vi trenger tapet, kitt og glassruter for å pusse opp Hydranten, så det er fint hvis folk roter rundt på loftet og finner noe vi kan bruke, sa han, til stor applaus fra de frammøtte.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke