20. aug
På Stortorget: Festivalens kunstneriske leder Randi Stene (til venstre) og sopranen Tone Kummervold klare til fredagens utekonsert på Stortorget.
 
Bare hits i vente
En gratiskonsert på Stortorget med 70 musikere i Trondheim Symfoniorkester, flotte nordiske solister og noen av Leonard Bernsteins mest kjente verker på programmet, Ikke rart at Randi Stene har stor forventninger til publikumsoppslutningen i kveld.

0
Publisert: 17.jun.2016 06:43
Oppdatert: 17.jun.2016 06:55

– Ta med stol og fyll torget! oppfordrer Randi Stene, kunstnerisk leder av Kirsten Flagstad festival. Kommer det så mange som 5.000, som tidligere er antydet som festivalledelsens håpefulle drøm, vil det bli en av årets store publikumstreffere på Stortorget. Uansett vil det bli et solid høydepunkt under årets Kirsten Flagstad Festival.

Mesteparten av musikken vil bli fra «West Side Story», pluss «Candide». Det betyr, ifølge Randi Stene, at det vil bli framført masse kjente musikk, og kanskje blir det også en del verker som du ikke helt visste hvor du har hørt før. Men i løpet av kvelden vil du nok finne det ut.

I forhold til fjorårets program, er det i år mer enda mer kjent musikk, tror hun. Men også i fjor ble utekonserten på Stortorget en skikkelig publikumssuksess.

Solister

– Å synge ute er en annerledes opplevelse, men jeg liker det, sier Tone Kummervold – ung sopran som er en av fem solister på konserten. De øvrige er finske Lilli Paasikivi, Bernt Ola Volungholen, danske Sofie Elkjær Jensen og Marius Roth Christensen.

I utdragene fra «West Side Story» skal Tone Kummervold gjøre noen av Anitas sanger.

– Litt spesielt er det jo at det er bare operasangere som skal synge, sier hun. – Så det blir en slags operaversjon av sangene fra musikalen. Men jeg har sans for musikalstilen også, selv om jeg befinner meg litt utenfor komfortsonen min.

orkesteret

I fjor var det Kringkastingsorkesteret som deltok i utekonserten på Stortorget. Denne gangen er det Trondheim Symfoniorkester som kommer, med sin dirigent Nick Davies, som har sin spesielle ekspertise nettopp på musikaler og har dirigert en rekke produksjoner på Londons West End. Siden 2007 har han vært dirigent for festkonserten i forbindelse med Nobels fredspris i Oslo.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke