24. aug
ÅPNER FOR MER SAMARBEID: Sagatoons Kristian Kamp (t.v.) og Jørn Kolsrud vil gjerne samarbeide med spillutviklerne i Hamar Game Studio igjen.
 
Barne-TV-skapere vil samarbeide mer
Barne-TV-serien Krommene, som for tiden blir vurdert av NRK, ble så fruktbart at Sagatoon åpner for mer samarbeid med spillutviklerne i Hamar Game Studio.

Publisert: 07.feb.2013 12:53
Oppdatert: -

- Ja, absolutt! Nå kommer det stadig flere filmer som er basert på spillmåten å tenke historiefortelling på. Og de har en blanding av høy kompetanse, guts og lidenskap, og er veldig proffe, de vi har arbeidet med, sier Jørn Kolsrud i Sagatoon til HA.

Spillkonferanse

Torsdag besøkte han og kollega Kristian Kamp Hamar Game Conference, som arrangeres på fjerde året ved Høgskolen i Hedmark. Her fortalte de om tidligere og pågående prosjekter, og trakk paralleller til spillbransjen.

Et av de siste prosjektene, barne-TV-serien Krommene, er laget i samarbeid med Sarepta Studio, som er et av spillutviklingsselskapene i Hamar Game Studio (HGS). Serien er ifølge Kolsrud inne til vurdering hos NRK i disse dager.

Sarepta står bak all animasjonen av de små, morsomme krommene og de andre figurene som Sagatoon har skapt til serien.

- Fungerer godt sammen

Også Sarepta er svært positive til mer samarbeid.

- Ja, det er vi veldige positive til, for vi fungerer veldig godt sammen. Jeg ser for meg at vi kan få til mye bra sammen også i framtiden.

- Hvorfor?

- Bransjene våre overlapper hverandre slik teknologien utvikler seg i dag - innen både verktøy og historiefortelling. Det kommer stadig flere spill som adopterer mye fra historiefortellingstanken i animasjonsfilm, sier Catharina Due Bøhler i Sarepta.

Slik slår hun fast det motsatte av det Jørn Kolsrud sier, men poengterer samtidig det hun selv sier om at bransjene overlapper hverandre.

Stor tro på spillutviklerne

Kolsrud og Kamp har stor tro på at HGS som helhet har gode sjanser til å nå verdenstoppen på sitt felt - og oppnå suksess som spillbyen.

- Ingen av dem er fra Hamar, men slår seg sammen og velger å bli her. Det er fantastisk, og det er sånn det skapes miljøer, mener Kamp.

- De er utrolig dyktige og dedikerte folk, som evner å levere på et internasjonalt nivå i et voksende miljø som er kjempespennende, synes Kolsrud.

- Hvordan når de toppen?

- De må utvikle kompetansen de allerede har, få fram ideer som er gode nok og dermed overbevise de store distributørene. I disse bransjene må du jobbe like mye med kanalisering av produktet ditt, forklarer han.

Det smigrer en ung spillutvikler at to rutinerte historiefortellere tror på framtiden til henne og kollegene.

- Det er veldig motiverende. Jeg så jo på Jørn på barne-tv da jeg var liten. Men jeg er enig også, fordi vi sammen har tatt initiativ til oppbygging av et miljø som gjør oss sterkere, sier Bøhler.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke