18. aug
KLAR: Sting kommer til Hamar, til Stortorget 6. august – og planen er å bruke restauranten Basarene for å servere superstjernen, bandet og crewet. Foto: AP
 
Basarene blir backstage for Sting
Restauranten Basarene på Stortorget blir backstage-arena for verdensartisten Sting, bandet og crewet under konserten 6. august.

Publisert: 22.jan.2016 06:49
Oppdatert: 22.jan.2016 10:14

På hjemmesiden konsertihamar.no står følgende tekst til restauranthuset Basarene: «Stengt på konsertdagen».

- Vi jobber med en avtale for å gjøre Basarene til backstage-arena for Sting, sier kultursjef i Hamar, Morten Midtlien.

Han presiserer at avtalen ikke er i havn.

Dialog

– Dette er jo virkelig en stor dag for enhver restaurant på Stortorget. Er det da snakk om en erstatning for tapte inntekter for restauranten?

– Vi er i en dialog med eierne av Basarene, og vi kommer nok fram til en avtale som gjør at ingen taper på dette, sier kultursjef Midtlien.

En av eierne av Basarene er Truls Røise. Han bekrefter for Hamar Arbeiderblad at de har fått en henvendelse om å bruke restauranten til et såkalt «backstage-område» – men sier at ingenting er foreløpig avklart.

– Men det er jo helt klart at det ville være en drøm å ha Sting i Basarene. I så fall stiller jeg personlig på jobb, gratis, ler Truls Røise.

Økonomisk kompensasjon

– Er det snakk kompensasjon for tapte inntekter?

– Det vil jo være helt avgjørende å få til en samarbeidsavtale, både når det gjelder økonomiske interesser og for at av våre kunder ikke vil bli skadelidende, sier Røise.

Han legger til at sikkerhet også vil bli et viktig punkt i denne sammenheng.

Hva Basarene omsetter for en veldig god dag vil han ikke ut med, men sier at restauranten på en god dag har tre hundre besøkende.

Scenen er i utgangspunktet tenkt satt opp nettopp foran Basarene, men en mulig løsning vil jo også være at restauranten vil kunne tilby servering for publikum et annet sted på området.

Billetter i dag

Verdensstjernen Sting ble denne uka annonsert som sommerens store fest i Hamar. Prisen for å hente Sting er fem millioner kroner.

Billetter til konserten blir lagt ut for salg i dag, fredag 22. januar.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke