18. aug
Vreid: F.v. Sture Dingsøyr, Stian «Strom» Bakketeig, Jørn «Steingrim» Holen og Jarle «Hváll» Kvåle kommer til Hamar sammen med Keep Of Kalessin og Vredehammar.Pressefoto
 
Bekmørkt jubileum
Hamar-baserte Indie Recordings markerer i kveld selskapets 10-årsjubileum med tre av landets mest markante black-metal-band på Gregers.

Publisert: 20.nov.2015 13:17
Oppdatert: 20.nov.2015 13:18

– Nå håper vi å se at mange kommer. Vreid, Keep of Kalessin og Vredehammer er alle i kanonform, sier eier og driver av Indie Recordings, Espen Solheim Røhne.

overlevde Tøffe år

Det var han som sammen med broren Erik Solheim Røhne etablerte Indie Recordings for 10 år.

Espen Solheim Røhne forteller at de etablerte plateselskapet i en tid der samtlige i bransjen mente det var helt urealistisk i lykkes. Digitaliseringen av musikk hadde kommet for å bli, og platesalget var i fritt fall over hele verden.

– Vi fikk beskjed om at det egentlig er over for denne bransjen, men vi var allikevel trygge på at vi var i stand til å selge plater, sier Røhne. Han forteller samtidig at Indie Recordings har vært igjennom flere tøffe år der omtrent alle forbrukerne lyttet til musikk på ulovlig vis.

– Det var mange plateselskap som gikk dukken i løpet av de årene, men vi klarte å henge oss med og tilpasse oss de nye markedene. Jeg er veldig stolt over at vi klarte å overleve den flodbølgen.

– I dag står vi veldig sterkt på beina med 10 ansatte og over 60 band i stallen forteller han.

Gleder seg

Det er Vreid og Keep Of Kalessin, begge blant de aller første bandene som signerte for Indie Recordings, som fronter jubileumsturneen. I tillegg kommer nyervervelsen Vredehammer. De tre bandene har allerede vært Europa rundt for å markere jubileet, og Vreid-bassist Jarle Kvåle forteller at de nå gleder seg til å møte Hamar-publikumet.

– Det er lenge siden vi har spilt i Hamar, og nå gleder vi oss veldig til å spille for Røhne-gjengen og resten av Hamar-publikumet, sier Kvåle. Turnéen startet i Stavanger 22.10, og i løpet av de tre siste uke har bandene gjort unna spillejobber i England, Tsjekkia, Tyskland, Luxemburg og Danmark. Bandene spilte dessuten i Paris kun få dager før den grusomme terroraksjonen som rammet byen for en uke siden.

– Vi hadde en herlig opplevelse i Paris, men så smeller det et par dager senere. Det var selvsagt veldig spesielt for hele gjengen å følge nyhetene fra Paris, sier han. Nå har de allikevel rettet fokuset på Hamar og kveldens konsert.

– Vi gleder oss virkelig til å komme hjem, og vi lover at det kommer til å bli et forrykende show, sier Kvåle.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke