26. aug
Sommerfest: Bente Ekeberg Bodin under årets sommerfestival på Tingnes.
 
Bente vil gi seg på Tingnes Spiseri
Etter å ha drevet Tingnes Spiseri i snart ni år, ønsker Bente Ekeberg Bodin nå å selge det velrenommerte spisestedet på Nes.

Publisert: 16.okt.2017 16:12
Oppdatert: 16.okt.2017 16:16

– Under årets sommerfestival på Tingnes, døde en i min nærmeste familie dagen før. Da kjente jeg tydelig på at det er familien som er viktigst, sier hun.

– Så nå ønsker jeg å ha mer tid til de hjemme. Tenk å kunne ha en helg uten å måtte jobbe! Dessuten har jeg lyst til å finne på noe nytt.

stabilt

– Men det er morsomt å ha fått til noe med stabilitet, og som har et godt rykte, sier Bente Ekeberg Bodin.

I HAs ukentlige mattest er Tingnes Spiseri for tida vurdert på femte plass med 25 poeng, og som beste spisested utenfor Hamar.

Her kan du lese vår siste anmeldelse av stedet.

Stedet er kjent spesielt for sin kortreiste profil, og har hatt pultostpai på menyen omtrent siden starten. Undervegs har Tingnes vært med på å utvikle kulturhuset på Nes til et aktivt sted. Da de begynte med egne show, ble Ingrid Bjørnov en av underholderne. «Bente får til det Hamar ikke vil,» het det i ei avis den gangen.

Utfordring

– Vi så en ny utfordring i fjor, da flere nye steder også etablerte seg på Nes, sier hun. – Vi gikk på et underskudd da, men i år ser vi at det har stabilisert seg igjen.

– Så det er ikke økt konkurranse som gjør at jeg ønsker å gi meg nå, men heller at jeg vil ha flere kvelder fri, sier hun.

Selv regner hun med å fortsette å drive spisestedet helt som vanlig framover mot jul, eller til en kjøper melder seg.

– Jeg håper jo at noen vil fortsette å drive det, sier hun.

Undervegs har spiseriet også utviklet sin egen Tingnes-pølse og sitt eget øl. Og Bente Ekeberg Bodin er åpen for at noen kanskje også vil være interessert i å drive denne delen av virksomheten videre.

Ny virksomhet

Om hva hun selv skal gjøre, sier hun at hun nå regner med å trekke seg ut av restaurantbransjen.

– Men noe med mat vil jeg nok fortsette å drive med, sier hun.

– Det blir vemodig å slutte, men jeg kjenner jeg er veldig klar for det.

– Men først må jeg jo se hva slags interesse det er for Tingnes Spiseri. Jeg håper det er noen som er full av pågangsmot som vil være interessert.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke