25. aug
samspill: Bernt Ola Volungholen og Gunda Marie Bruce er klar for ny konsert sammen.
 
Bernt Ola hematt
Med noen dager fri fra både Sveits og Den Norske Opera, stiller Bernt Ola Volungholen som solist på Mjøsmusikks nyttårskonsert søndag ettermiddag.

Publisert: 17.jan.2019 17:17
Oppdatert: 17.jan.2019 17:17

– Det er mye som skjer, så det gjelder å holde tunga rett i munnen, sier Bernt Ola Volungholen. For noen dager siden kom han hjem fra Sveits, og oppsettingen av «Romeo og Julie» på Operaen i Luzern. Blant de store oppgavene han skal forberede i tida framover, er «Tryllefløyten» på Den Norske Opera, som får premiere i april.

Men mellom de to store oppdragene, er det mye på gang. En av dem venter allerede på søndag. For da inviterer Mjøsmusikks strykere og blåsere til nyttårskonsert i Hamar Teater, med Bernt Ola Volungholen og Gunda-Marie Bruce som sangsolister.

– For meg er dette en fin anledning til å spille med lokale musikere, sier han.

sammen med Gunda

Mjøsmusikk ble etablert sommeren 2010 med musikere fra det tidligere Mjøsensemblet som kjerne.

På årets nyttårskonsert deltar også sopranen Gunda Marie Bruce sammen med Bernt Ola.

Gunda-Marie Bruce har sin base på Eina på Toten. Og hun har gjort en rekke opptredener på Hedmarken. Blant annet har Ringsakeroperaen gjort utstrakt bruk av begge. I fjor høst gjorde Gunda-Marie Bruces en stor innsats i «Perlefiskerne». I år feirer Ringsakeroperaen 40-årsjubileum med Rossinis «Barberen i Sevilla» med Bernt Ola Volungholen i hovedrollen.

På søndagens vil Gunda-Marie Bruce og Bernt Ola Volungholen synge solo og duetter, fra wieneroperette og dansk romantisk opera via glimt fra Bør Børson til Rolf Just Nilsens operakavalkade.

galla i Kvennstugua

For Bernt Ola Volungholens del er konserten starten på en sesong med mange høydepunkter. Et av de store lokale oppsettingene er Opera-galla i Kvennstugua 7. september Det er en storsatsing med blant annet Ringsaker operakor, et sammensatt orkester og Bernt Olas inviterte gjester og venner.

Men i første omgang er det Mjøsmusikk som skal stå i sentrum, og som også har en travel sesong i sikte.

Mjøsmusikk ledes av fiolinisten Olaf Aasen, og musikerne er fiolinistene Lars Strømmen og Ane Vold Mickelsson, bratsjisten Johannes Skyberg, cellisten Kaja Aadne, Steinar Haugerud på kontrabass, Tori Erlien-Årva på fløyte, Morten K. Jota på klarinett og Roger Andreassen ved klaveret,

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke