25. aug
Olsokfeiring: Klar for olsok i Hamardomen er (fra venstre) Asbjørg Vestli, Bernt Ola Volungholen og Solveig Seem. Foto: Geir Vestad
 
Olsokfeiring med Bernt Ola i Domen
Lyst til å overnatte i Hamardomen? Lørdag kveld har du sjansen.

Publisert: 24.jul.2018 07:11
Oppdatert: 24.jul.2018 07:41

Årets olsokfeiring markeres også i år i Hamardomen, med både foredrag, gudstjeneste, konsert og olavsvake.

Et av årets høydepunkt er konserten i Hamardomen lørdag kveld med Bernt Ola Volungholen og hans nye vise- og operaorkester, som han kaller bandet sitt. I tillegg til Bernt Ola, består det av Anders Lillebo, Kasper Værnes, Morten Strypet og Roger Andreassen. Og nå skal de vise noe av det de står for.

– Det blir en variert konsert, med både opera- og visepreg, sier Bernt Ola Volungholen.

En avdeling vil være preget av bønn, en annen av lette operasvisker og en tredje med viser – inkludert eldre revyviser. For her er det mangfoldet som skal råde.

Og slik pleier det gjerne å være når Bernt Ola Volungholen inviterer til konsert.

fra Furnes

Olsokfeiringen består av fire deler, forteller Asbjørg Vestli på Domkirkeodden og Solveig Seem, som representerer Hamar menighet. Det starter med en vandring fra Furnes kirke lørdag formiddag. Vandringen går til mjøsstranda ved Kafé Torp, der det blir mulighet for nye deltakere til å slutte seg til vandrerne. Derfra går turen til Domkirkeodden og Hamardomen. Leder for vandringen er pilegrimsprest Lars Erland Kielland. Etter ankomst på Odden blir det olsokforedrag i aulaen, om Olav Haraldssons utenlandsreise, som tok ikke mindre enn åtte år.

Etter foredraget fortsetter det med økumenisk gudstjeneste i Hamardomen, med representanter fra både Den katolske kirke, Metodistkirken og Engen kloster. Biskop Solveig Fiske deltar fra Den norske kirke.

stille tid

Etter olsokkonserten vil både mørket og stillheten senke seg over Domkirkeodden og Hamardomen. Noen er det også som tar sikte på å tilbringe natta i Domen; noen vil kanskje sove, og andre vil våke. Uansett blir det tidebønner hver time fra klokka 01 om natta til 06 om morgenen. Tidebønnene består av gregoriansk sang, framført av Schola Gregoriana fra Øyer. Deretter starter den nye dagen med gratis frokost i Drengestuekjelleren.

Konsert i Ringsaker

Også i Ringsaker kirke blir det olsokkonsert, men her blir det 29. juli. Det er sopranen Magnhild Korsvik, trompetist Trond Sagbakken og organist Roger Andreassen som står for konserten. Også i Ringsaker er det foredrag og gudstjeneste.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke