17. aug
PÅ BESØK: Ordfører Einar Busterud har vært på ferie i Canada, og benyttet sjansen til å besøke Kristian Kamp og Hamars «Troll» i Montreal. Foto: Privat
 
Einar traff Hamar-trollene i Canada
Hamars ordfører Einar Busterud har vært i Canada på ferie, og benyttet anledningen til å stikke innom produksjonen av Hamar-filmen «Troll: The Tale of a Tail».

Publisert: 25.okt.2016 22:25
Oppdatert: 25.okt.2016 22:29

Det er 13-14 år siden ideen om «Troll» ble klekket, det er ti år siden filmen første gang ble presentert. Siden den gang har det vært en reise på en global berg-og-dal-bane for prosjektet. Nå produseres filmen i Montreal i Canada, hvor Kristian Kamp fra Hamar er «co-director» for prosjektet.

– Jeg måtte jo innom for å sjekke investeringene våre, humret ordføreren – og snakket da om pengene Hamar kommune har satset. En investering det i ettertid har vært diskusjon om, ikke minst fordi ordføreren selv var saksbehandler da kommunen kjøpte aksjer for 500.000 kroner.

– Kjempeimponert

Ordførere Busterud var klar i sin oppsummering etter besøket i Montreal:

– Jeg er kjempeimponert. 70-80 personer skal jobbe med prosjektet. Cirka 20 personer var i gang da vi var innom, og de jobbet med animasjoner med bransjens mest avanserte teknikk.

– Er du nå sikker på at filmen blir realisert?

– Dette blir film! Med premiere i Hamar.

To versjoner

I mai fortalte internasjonale filmpublikasjoner at filmen «Troll: The Tale of a Tail» skulle regisseres av Kevin Munroe, og at filmen også skulle lages i to utgaver – med en egen versjon for Kina. Den kinesiske versjonen har fått navnet «The Zhou Rao Kingdom». En strategi også brukt av DreamWorks med filmen «Kung Fu Panda 3».

Filmen er i dag fullfinansiert, med penger hentet inn globalt–men lokalt i Hamar er det også satset flere millioner på dette prosjektet. Noe slik som 50-60 private personer har satset penger på filmen. Største private investor i Hamar er Stig Werner Hansen. Han fortalte i et intervju i Hamar Arbeiderblad sommeren 2014 at han hadde gått inn med mellom seks og sju millioner.

Nå er muligheten stor for at de lokale investorene får oppleve at drømmen om «Troll» bli til virkelighet. Premiere i Kina og Nord-Amerika er satt til julen 2017. Her i Norge er premieren tenkt på våren 2018.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke