19. aug
 
Bibliotekbaren har gjenoppstått
– Dette er en godt bevart hemmelighet, sier Dag Henning Andersen om den nyåpnede Churchill Bibliotekbar i Kirkegata, som har hentet alt av interiør fra den gamle Bibliotekbaren.

Publisert: 19.apr.2016 16:11
Oppdatert: 21.apr.2016 11:42

Bibliotekbaren har gjenoppstått, om enn i noe mindre format. Og Dag Henning Andersen har holdt det nye utelivstilbudet godt skjult siden påske.

– Vi tenkte at folk skulle oppdage den på egen hånd, og få seg en gledelig overraskelse, sier Andersen.

Churchill Bibliotekbar er satt sammen av interiøret fra den nylig avviklede Bibliotekbaren på Astoria Hotel. Lokalene ligger i Kirkegata 3, med inngang både fra vinbaren Brødrene Jacobsen og fra restauranten Stortorvet Gjestgiveri i etasjen over. 

Tok affære under rivningen

Bibliotekbaren forsvant under restaureringen av Clarion Collection Hotel Astoria i fjor sommer, og det var da Andersen og gårdeier Erik Jacobsen fikk ideen om å gjenskape det stilfulle barkonseptet.

– Bibliotekbaren var en institusjon. Det var forferdelig at de rev den. Når vi begynte å se at det havnet møbler i containeren sa vi «Nå må vi forte oss å hente det!». Erik hentet bøker, lamper, bord og stoler, og snekra det opp.

– En rolig oase

– Tanken var å lage en stille og rolig oase, hvor folk kan senke skuldrene, og gjerne ta med seg en bok. En av de første dagene vi hadde åpnet stille og rolig var det en som kjøpte en helflaske rødvin i vinbaren, og så satte seg ned i den ene chesterfieldstolen, fant en bok og satt der helt alene i to og en halv time. Han sa bare «Fy faen Dag, dette er å slippe seg helt ned!», sier Andersen.

– Vår intensjon med lokalene er å kunne tilby en helaften for våre gjester – på ett og samme sted. Man kan eksempelvis spise en bedre middag i restauranten, for deretter å bevege seg ned til vinbaren via bibliotekbaren og fortsette kvelden der. Det vil også være mulig å leie lokalene til ulike formål – eksempelvis til møtevirksomhet eller som klubblokale for ulike foreninger.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke