21. aug
Mimring: Arnfinn Johnsen og Marius Berg minnes tiden med konserten på Fru Bergs.foto: Paula Bjertnes
 
Bilder fra en rå epoke
I kveld åpner salgsutstillingen «Fru Bergs», med fotografier av sterke rockopplevelser på klubben som eksisterte fra 1990 til 1993.

Publisert: 26.jun.2012 12:44
Oppdatert: -

hamar
- Se her, du ser jo svetten renner ned fra speilet i bakgrunnen på bildet!, viser fotografen Arnfinn Johnsen. Hans store lidenskap ved siden av fotografi er nettopp musikk, og dermed har han tatt initiativ til fotoutstillingen på Hamar Kunstforening, i samarbeid med Hamar Music Festival.
Utstillingen er et pionérprosjekt i festivalsammenheng i Hamar og gir et tidsbilde av rockekonserten i byen på begynnelsen av 90-tallet. Sammen med Marius Berg, som eide klubben, ser han på bildene sine og mange minner dukker umiddelbart opp. Det var visst tider, det.

spesiell epoke

Noen ganger gikk det heftig for seg. Jokke og Valentinerne var en epoke i norsk rock som gjorde stort inntrykk. Utstillingen viser et bilde av det stormende publikum, med en vakt som må bruke alt for å holde dem i sjakk.
- Jeg har aldri vært så redd i mitt liv, jeg holdt på å bli tråkket ned!, sier Johnsen, med fremdeles litt ærefrykt i stemmen.
-Det var en spesiell tid, det kommer nok aldri igjen, sier Marius Berg. Men bildene bringer opplevelsene tilbake.
Marius Berg drev Barrack fra '86, til han med kona Heidi starten klubben Fru Bergs.
- Vi var faktisk den største konsertarrangøren i Norge mellom Oslo og Trondheim, sier han.
- Det var flere som startet sin karriere her, og til slutt spurte bandende rett og slett om å få spille her.

mange store navn

Utstillingen inneholder fotografier av flere internasjonale og norske storheter som Chet Baker, Tony Joe White, Kevin Coyne, Ronnie le Tekrø, Booker T and The MG's og The Strawbs.
-Noen av dem er på vandring, sier han drømmende, og slik sett har en del av bildene en større verdi for ham.
De fleste bilder er tatt i nevnte epoken, men Johnsen fotograferer fremdeles sine stjerner. Dermed er det med bilder fra både før og etter perioden, fra konserter som har gjort inntrykk; Strawbs på Gregers i år og Rypdal-Mikkelborg-Rypdal fra AnJazz på 2012.
Utstillingen blir åpnet i kveld av selveste Ronnie le Tekrø, og skal stå under hele Hamar Music Festival.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke