18. aug
BANDET: Anne Grete Preus med Hilma Nikolaisen, Eirik Tovsrud Knutsen, Erland Dahlen og Bjorn Charles Dreyer.
 
Billettene revet vekk da Preus rocket Romedal
Et full­satt Her­reds­vang kos­te seg med roc­ke­vi­ser av Anne Gre­te Preus.

Publisert: 02.nov.2013 08:23
Oppdatert: -

Det går så det suser for Herredsvang, med nok en gang en fullbooket konsert. Allerede en måned før Anne Grete Preus skulle på scenen i selskapslokalet i Romedal var konserten utsolgt.

Å få tak i de gode artistene er en del av suksessformelen til daglig leder Bjørn Inge Sandvold. På arrangementer er det ikke bare musikk som tilbys, men en helaften med matbuffé og konsert. I går kveld var også maten igjen fullbooket på forhånd, og 100 personer fikk servert tapas før hele 300 fikk høre Anne Grete Preus' nye musikalske uttrykk.

Norgesturné
I år er det 25 år siden Preus debuterte med sitt første album, og hun er nå plateaktuell med sitt tiende: «Et sted å feste blikket». Albumet har fått rimelig gode kritikker, og det er tydelig at hun går en mer rockete veg enn før.

HA's anmelder skrev at « ... virkelig finner fram til rockeren i seg» og «Preus er nær og intens som bare hun kan være og hun tør å bruke spennvidden i sin vokal».

Selvsagt ble store deler av konserten fylt med nettopp låter fra den nye plata. Den store forskjellen fra før er kanskje at den akustiske gitaren er byttet ut med elgitar på de fleste sangene. Og det høres!

Med fullt band måtte lyden dermed tilpasses lokalet, noe de lyktes med. Det ble trøkk, uten at publikum ble overdøvet.

Selv om den nye platen er rockete, er det likevel kontraster å finne. «Vær hos meg» lignet nok mer en vakker kjærlighetsvise enn en rockesang. «Sangen til Aurora» var derimot av en hel annen dimensjon. Hele bandet gikk nesten i en slags transe. Det ble en seig framføring som en rett og slett blir stille av. Og ikke bare på grunn av teksten, som i seg selv gir mer enn nok å tenke over. Det var måten musikken forsterket teksten som gjorde inntrykk. Her har Preus definitivt staket ut en ny veg, og den kler henne utmerket.

Publikum elsket det de fikk servert, og de tok imot det nye albumet like godt som de gamle sangene.

Blant blondegardiner
Men hvordan i all verden henter Bjørn Inge Sandvold slike store navn til Romedal? Det er ryktene som går. Artistene liker seg på Herredsvang, og da Preus ble spurt sa hun like godt ja, selv om hun holder bare ni konserter denne gangen.

- Det må være det eneste lokalet med blondegardiner og levende lys», konstaterte hun.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke