19. aug
TV-STJERNER: Jentene fra Spar Mjøsbrua, Anne Berit Evensen og Cecilie Kristiansen, er blant hovedpersonene i TV-serien om Birkebeinerne som starter søndag. De både sykler og går på ski.
 
Birkebeiner-start
Søndag kveld starter TV-serien om Birkebeinerne. Laget av Fabelaktiv. Og med lokale TV-stjerner.

Publisert: 08.feb.2013 10:56
Oppdatert: -

«TV-program TV 2 søndag 10/02: 22:15. Drømmen om Birken - Premiere! 1: 6 - Birken» er navnet på den nye folkesykdommen - over seksti tusen nordmenn er rammet. Hvem er de? Hva vil de? Hva driver dem?», står det i TV-programmet.
Og:
«Birkebeinerrittet 2011: To nervøse bestevenninner har blitt lurt med av sjefen, en person sykler for sin døde bror og en gjennomtrent superbirkebeiner er med fordi dette er viktig for cv-en. Sammen med 17.000 andre er de smittet av den samme «sykdommen» og klare for å sykle de nesten ti milene over fjellet fra Rena til Lillehammer.»
Nede i lokalene til Fabelaktiv i Hamar, i et lite rom med flere skjermer, sitter to herrer, regissør Terje Nilsen og redigerer Bjørn Thomassen, med den siste finpussen.

Et års arbeid

- Det startet med at vi skulle lage åtte programmer. Nå er det seks. De sendes søndager. På kvelden, etter «Skal vi stupe», men om et par uke er «Skal vi stupe» ferdig - og vi rykker fram - til litt tidligere på kvelden, sier Terje Nilsen.
Bak disse episodene finnes et års arbeid for flere hos Fabelaktiv.
Regissør Nilsen, med flere kjente tv-prosjekter på sin cv, fikk ideen da han selv syklet «Birken». Han tenkte en gang: «Hvem er disse som står på startstreken?» - og «Hva slags historier finnes hos disse menneskene?»

Spar-damene

Han fikk god respons på ideen, og ute i felten fant han personene med gode historier. Blant annet et par damer fra Spar Moelv, to jenter som startet på startstreken i sykkelrittet etter veddemål med sjefen.
«De var så blide», er argumentet Terje Nilsen har gitt for å plukke akkurat disse to. I tillegg følger vi for eksempel skifamilien Erling Jevne og Shira Raban fra Nannestad og som opprinnelig er fra Sri Lanka.
- Hun er kanskje den aller første fra Sri Lanka som har kjøpt seg rulleski, sier Terje Nilsen.

God respons

- Er dere fornøyde?
- He-he. Akkurat nå sitter vi her med tunnelsyn, men vi mener dette blir bra, sier Herrene Thomassen og Nilsen.
Og legger til:
- Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger fra TV2.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke