17. aug
Birkebeinerne: «Birkebeinerspelet – Jakten på Kongssønnen» er basert på manuset Ravn Lanesskog skrev til filmen «Birkebeinerne». Åsmund Brede Eike sto for regien.
 
Birkebeiner-suksess
Over 1.800 mennesker fant denne helgen vegen til fjells og forestillingen «Birkebeinerspelet – Jakten på kongesønnen».

Publisert: 19.feb.2017 22:28
Oppdatert: 19.feb.2017 22:37

–Dette var helt strålende. En veldig flott opplevelse, mener Camilla Andersson og Else-Kristin Andersson.

De var blant de drøyt 500 publikummerne som var på plass under helgas siste forestilling ved opplevelsessenteret Mesna Islandshest langs Sør Mesna. Plassert ved roten av ved roten av Ringsakerfjellet ble «Birkebeinerspelet – «Jakten på Kongssønnen» arrangert i idylliske omgivelser, og rent historisk er det heller ikke tilfeldig at stykket spilles akkurat der.

Det er nemlig ikke helt usannsynlig at Birkebeinernes flukt med kongesønnen i 1204 faktisk fant sted i akkurat dette området.

– Det var veldig stemningsfullt her i skogen, men de kunne kanskje skiltet litt bedre? Vi kjørte oss bort på veg opp hit, sier Camilla Andersson.

– Selve stykket var virkelig flott, også var det ekstra moro at de brukte islandshester, sier Else-Kristin Andersson.

Populært spel

Forestillingens manus er basert på manuset Ravn Lanesskog skrev til filmen «Birkebeinerne», og er bearbeidet av regissør Åsmund Brede Eike, som hadde en av rollene i filmen.

Drøyt 500 var altså på plass under søndagens forestilling, men arrangørene kunne rapportere om at samtlige billetter var utsolgt i til lørdagens forestilling, og at de hadde solgt totalt 1.800 billetter i løpet av helgen.

Håper på gjentakelse

Det er dermed mye som tyder på at årets oppsetning var starten på det som kan bli en lang tradisjon i Mesnali. Det håper i alle fall Lea Neeb (13), Even Neeb og Kjersti Lindahl. De hadde tatt en pause fra ferietilværelsen i hytta på Sjusjøen for å gjenoppleve birkebeinernes flukt.

– Jeg håper jo at dette kan bli en lang tradisjon, sier Kjersti Lindahl som får støtte av Even Neeb.

– De har klart å få til tradisjonelle spel andre steder, og jeg ser ingen grunn til at de ikke skal få til det også her. Det viktigste er selvsagt at folk kommer, og her er det mange flere enn jeg hadde forventet, sier han.

Uteforestillinger kan fort by på utfordringer. Ikke minst når scenen plasseres til fjells på vintertid. Det var allikevel tilgivende temperatur under søndagens forestilling.

– Jeg synes ikke at det er for kaldt. Det viktigste er uansett å kle seg riktig, sier Lea Neeb.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Idyllisk: Publikum møtte opp ved Mesna Islandshest, og gikk i samlet flokk til sceneområdet som var plassert noen hundre meter unna.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke