17. aug
VISES I USA: Amerikanske kinoer skal vise «Birkebeinerne» under tittelen «The Last King».
 
«Birkebeinerne» solgt til USA
Det prestisjetunge amerikanske distribusjonsselskapet Magnolia har kjøpt Nils Gaups «Birkebeinerne» for distribusjon i USA.

Publisert: 09.nov.2015 16:50
Oppdatert: 09.nov.2015 16:57

VG melder at den kommende norske storfilmen om birkebeinernes allerede har rukket å vekke internasjonal oppsikt, tre måneder før filmen har premiere i Norge.

Det amerikanske selskapet Magnolia har nå kjøpt distribusjonsrettighetene til filmen, som i engelskspråklige land får tittelen «The Last King». Dette betyr at filmen vil bli vist på kinoer i hele USA.

– For oss er dette utrolig gøy, sier markedssjef og eksekutiv produsent Jan Petter Dickman til VG.

– Avtalen er ganske ny, så hvordan Magnolia vil jobbe med filmen er for tidlig å si. Det jeg vet, er at de sikter mot premiere på amerikanske kinoer i løpet av 2016. Vi har hatt en strategi om å lage fortellingen om birkebeinerne og flukten med kongssønnen så erkenorsk som den er, og at nettopp det vil ha internasjonal appell, sier han til VG.

«Birkebeinerne», med blant andre Kristofer Hivju, Jakob Oftebro, Thorbjørn Harr og Pål Sverre Hagen på rollelisten, har premiere på norske kinoer 12. februar 2016.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke