23. aug
Bjørn Eidsvåg og Melissa Horn kommer til Kønnband.
Pressefoto.
 
Bjørn Eidsvåg og Melissa Horn kommer til Kønnband
Kønnbandfestivalen i Stange har fått to nye headlinere på plass: Den svenske stjernen Melissa Horn, og den folkekjære artisten Bjørn Eidsvåg.

Publisert: 19.apr.2017 13:26
Oppdatert: 19.apr.2017 13:36

Det skriver Stanges kultursjef, Solbjørg Tveiten, i en pressemelding.

De to skal spille i Stange bibliotek under festivalen som avholdes i august.

«Bjørn Eidsvåg er en unik formidler, med en egen evne til å skrive om nyansene og utfordringene ved det å være et tenkende menneske. Personlig har tekstene hans fulgt meg siden ungdomsskolen og hans refleksjoner rundt allmennmenneskelige spørsmål om tvil, kjærlighet og anger tror jeg gir mening for mange. Melissa Horn er på lik linje som Eidsvåg en artist med personlige og såre tekster en gripes av gjennom hennes sterke formidling. Årets festival speiler tekstens betydning og festivalens størrelse åpner for et nært møte med artistene», skriver Tveiten.

Har solgt flere hundre tusen plater

Det var med albumet Allemannsland (1993) at Bjørn Eidsvåg slo gjennom for fullt i Norge. Plata solgte raskt over 60 000 eksemplarer. Suksessen ble fulgt opp med Landet lenger bak (1995) som passerte 100 000 som den første av Bjørn Eidsvågs plater. Suksessen nådde nye høyder med albumene «Tålt» og «Rundt neste sving,» som begge solgte over 200 000 eksemplarer og toppet VG-listen i flere uker. Bjørn Eidsvåg har vært nominert til Spellemannsprisen 11 ganger og ble kåret til Årets Spellemann 1997. Høsten 2016 inntok Bjørn Eidsvåg Det norske teatret med den egenskrevne forestillingen Etterlyst: Jesus, sammen med Svein Tindberg og regissør Erik Ulfsby. 

Sang for terrorofrene

Melissa Horn debuterte i 2007 med singelen "Långa nätter" og har med sine fem album hatt stor suksess i både Sverige, Norge og Danmark. Hun er kjent for sine melankolske og personlige kjærlighetssanger og mange husker spesielt hennes framføring av låta "Kungsholmens hamn" under minneseremonien for terrorofrene på Utøya og i Oslo i 2011.

Horns femte album "Jag går nu" fra 2015 ble av henne selv beskrevet som et seperasjonsalbum. I sammenheng med utgivelsen reiste hun på en omfattende turne med over femti konserter i Norden, som med noen få unntak var helt utsolgt. Turneen innebar alt fra store konsertscener i Liseberg og Gröna Lund, til mindre konserthus i Norge. Horn samarbeider med bl. A Lars Winnerbäck gjennom prosjektet "A Walk In The Park." 

Tidligere har det kommet fram at Ingrid Olava er booket inn som artist til festivalen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke