23. aug
 
Blå Prøysen på timeplanen
En knalltøff blueskonsert som skoletime? Ungdommen på videregående skole i Hedmark trampeklapper.

Publisert: 03.apr.2014 13:05
Oppdatert: 04.apr.2014 09:09

Noen av Norges beste musikere, bluesgjengen Amund og Henrik Maarud, Erik Stemkens og Erik Harstad, reiser i disse dager rundt på skoler i Hedmark - og gir skoleelevene en konsert helt i elitedivisjonen: "Blå Prøysen". Bak prosjektet står "Turneorganisasjonen i Hedmark" - og 12 av 14 videregående skoler i fylket besøkes.

Torsdag 3. april og fredag 4. april tramper ungdommen takta på Hamar Katedralskole, og mandag 7. april besøker "Blå Prøysen" Storhamar Videregående skole.

-- Mange tror nok at det handler om barnesanger når vi snakker om Prøysen, sier Knut Inge Erlingsen, produsent og turneansvarlig for videregående skoler.

-- Med dette prosjektet skjønner nok alle at det er mer med Prøysen enn "Hompetitten", sier han.

Et skoleprosjekt er rigget for norskundervisning, samfunnsfag - og musikk, dans og drama - og kompetansemål er presentert for de forskjellige studieretninger og årsklasser. Som plog for prosjektet er et superlag satt sammen; med et band for prosjektet "Blå Prøysen": Amund og Henrik Maarud, Erik Stemkens og Erik Harstad.

Den første konserten av fire på Hamar Katedralskole ble holdt torsdag formiddag, og et par hundre elever var samlet foran scenen - hvor bluesens lyn og torden tok tak i hver eneste av de frammøtte fra første stund. Her kom sterke og varierte blueslåter skreddersydd for Alf Prøysens tekster på rekke og rad:  "Visa om løgna", "Den skyldige", "Pikefri", "Krestines vise", "Skaff meg en synder", "Oppslagsbrevet" og selveste "Blåøygd jævel".

Musikerne storkoste seg foran et engasjert publikum, og etter den første konserten på "Katta" sa Amund Maarud: -- Vi pleier å måle interessen etter hvor mange som sitter med øya ned i mobiltelefonen under konserten, men dette var et  eksepsjonelt godt publikum, dette sprengte alle skalaer.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke