23. aug
sommershow: Søsknene Karoline og Andreas Amb drar årets show i gang igjen i juni.Foto: Roger Johansen
 
Blåser liv i Tingnes med to ukers show
Det blir full showpakke på Tingnes når Karoline og Andreas Amb framfører årets Amb sommershow fra 7. til 16. juni.

Publisert: 12.mar.2018 17:27
Oppdatert: 12.mar.2018 17:30

I fjor ble Amb-søsknenes sommerunderholdning sett av 2.500 publikummere. Den gangen ble showet spilt på fem ulike steder i løpet av fem helger. I år er det kun på Tingnes det skal spilles. Og spilleperioden er komprimert til to uker. Men i denne perioden er det rom for over 2.800 besøkende.

Fra fjorårets show, da alle fire søsknene Amb deltok, er det i år Karoline og Andreas som drar showet. Andreas skal i tillegg gifte seg, og det trengtes et noe enklere opplegg rundt showet, forteller de.

– Vi lurte først på om vi ikke rakk noe show i sommer. Men løsningen ble i stedet å kjøre kun på Nes i en kortere og mer intens periode, sier de.

svir litt

På to uker skal de i år avvikle like mange forestillinger som de i fjor brukte fem uker på. Men de slipper all riggingen og reisingen fra sted til sted, for alt vil foregå innendørs i Tingnes kulturhus. Og der holder en seg tørr og varm, sammen hvor dårlig vær det måtte være.

– Det svir litt å ikke ha show på Hamar i år. Til gjengjeld håper vi at hamarsinger og alle andre får en flott tur til Tingnes, sier Karoline.

– Vi ser jo at folk kommer på showene fra et stort omland. Og mange benytter seg av båthavna.

Jubileum

Det første sommershowet på Tingnes hadde de i 2013. Det betyr at det er femårsjubileum i år.

– Første gangen var det ingen som trodde vi skulle få mer enn hundre publikummere. Men vi fikk over 1200, sier de.

Selv om de i år er to søsken i stedet for fire, stiller de med fire manns band og Klara Feiring som gjesteartist på trompet. Hun studerer musikk på konservatoriet i Köln, men får fri fra skolen i to uker for å spille show på Nes.

Bandet består i år av Jon Øyvind Nordby, Sjur Lundstein, Halvor Berg fra Furnes og ny trommis Sven Andréen. Til sammen blir de sju, og da er scenen på Tingnes full.

Og innholdet er bredt sammensatt i år som i fjor. Det er nyskrevet stoff, med nye norske tekster til kjente låter, med rom for standup, og de bruker litt filmelementer.

– Har du likt showet før, vil du få noe du liker i år også, sier de.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke