24. aug
Dirigent: Tom Styve i rollen som korpsdirigent. Karakteren var høy på seg selv, og en morsom del av stykket, I rødt til venstre: Ida Holten Worsøe. I bakgrunnen: Tangen Skolekorps og Stange Skole Musikkorps.BEGGE Foto: David William Øynes
 
Blåste liv i forelskede tenåringer og musikken
Korps - en slags kjærlighetshistorie var en folkelig og morsom forestilling, full av barndomsminner og musikk fra lokale skolekorps.

Publisert: 20.okt.2017 22:18
Oppdatert: 20.okt.2017 22:21

For det første, syntes jeg at det var en genial idé av Teater Innlandet å hente inn lokale skolekorps til Knut Nærums teaterstykke. Ikke bare trakk det publikum fra barnas familie- og vennekrets, men det bidro til å blåse liv i stykket, både metaforisk og bokstavelig talt.

Salen var full da skuespillerne Ida Holten Worsøe og Tom Styve kom inn på scenen, etter at de lokale korpsene hadde blåst «Teater Innlandets Marsj».

Fleip og fakta

Stykket var bygget opp på en særdeles flott dramaturgisk måte, hvor man først fikk møte korpsgutten Emil, spilt av Styve, og Silje, spilt av Worsøe, i nåtid. Handlingsforløpet tok publikum med på et tilbakeblikk fra begges sider, hvor stykket tok for seg hvordan det er å spille i korps, og ikke minst å være barn eller ungdom, på en fantastisk morsom måte.

Handlingen utspilte seg knirkefritt og budskapet kom fram på en morsom måte, med vittig og allmenn humor.

Om å være ung

De gjennomgående temaene i stykket foruten om korpsbevegelsen, dens utfordringer med å få nok frivillige og oppturer og nedturer, tok Korps for seg ung kjærlighet. Karakterene Emil og Silje fortalte sine historier om å møte hverandre og å forelske seg. Det hele ble gjort på en velarbeidet og profesjonell måte, med mange direkte scener, og ekstremt kjappe sceneskift. Noen ganger var det faktisk som å se på en velredigert film. Løsningene var såpass enkle, at Worsøe og Styve brukte enkle rekvisitter, som briller, en fløyte rundt halsen, en lue, eller et nytt kroppsspråk, for å bytte karakter. Dessuten mestret de to skuespillerne rollene sine godt, med ulike dialekter, overtydelige kroppsspråk og ansiktsuttrykk. Rollene som forelder, dirigent, gammel, korpsstyreleder, Emil og Silje, gikk som smurt!

Kvalitet på alle kanter

Manuset av Nærum, arbeidet med stykket, regi, lyd, lys, skuespill, scenografi, og ikke minst Tangen Skolekorps og Stange Skoles Musikkorps prestasjoner, var fullspekket av kvalitet og gnist.

Korps var virkelig imponerende og stilig gjennomført. Og etter publikums latterkuler og egne erfaringer å dømme: veldig morsom!

Terningkast: 6

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke