22. aug
 
Blåste liv i sentrum
Med glade toner og et folkehav på slep lagde Toneheim Folkehøgskole og Sinsen Ungdomskorps liv og røre i sentrum.

Publisert: 07.mai.2016 13:44
Oppdatert: 07.mai.2016 17:19

- Dette er veldig hyggelig. Nå har det vært litt stille i sentrum en stund, og det er veldig moro at det begynner å bli liv i gatene, sier Linda Vaagan. Hun var på plass i Hamar sentrum sammen med Liam Vaagan (3), og begge så ut til å storkose seg med solskinn og korpsmusikk.

- Liam er veldig glad i korpsmusikk, så da måtte vi rett og slett ned for å se på drillpikene og korpset.

- Nå er sommeren på virkelig på veg, smiler Linda Vaagan.

AnJazz-paraden ble arrangert for første gang i 2013, og i dag står arrangementet som en fast tradisjon i festivalprogrammet. Årets parade startet på Østre torg med en mini-forestilling av og med elever fra Toneheim Folkehøgskole. Med korpsmusikk og sang startet folkehøgskoleelevene felles gange mot Stortorget, og publikum hang seg på paraden. 

I år var dessuten Sinsen Ungdomskorps på plass for å delta i paraden, og da folketoget ankom Triangelgården sto korpset med de hvite jakkene klare for å slå følge videre. Vel fremme ved endestasjonen fortsatte Oslo-korpset festen med korpsmusikk og drilloppvisning.

- Her er det yrende liv og folkefest. Jeg kan ikke huske at vi har spilt i Hamar tidligere, og jeg har vært med Sinsen Ungdomskorps i over 20 år. Dette var rett og slett veldig moro, sier dagens tamburmajor Anne Kristin Liberg. Hun forteller at korpset storkoste seg i Hamars gater. 

- Det er veldig hyggelig å bli invitert, og vi kommer mer enn gjerne tilbake, smiler Liberg. 

Se bilder fra folkefesten øverst i saken. 

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Linda Vaagan og Lian Vaagan (3)
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke