18. aug
ANJAZZ: Festivalvinneren, ifølge rådmannens forslag til festivalstøtte. Her fra fjorårets avslutningskonsert med Jon Eberson Group.FOTO: BENEDICTE NYLUND
 
Blandede reaksjoner på festivalstøtten
AnJazz og Flagstadfestivalen er vinnerne, men Stoppested Verden og Rolf Jacobsen-festivalen kommer ikke like godt ut i rådmannens forslag til festivalstøtte for 2012.

Publisert: 30.nov.2011 07:30
Oppdatert: -
AnJazz og Flagstadfestivalen er vinnerne, men Stoppested Verden og Rolf Jacobsen-festivalen kommer ikke like godt ut i rådmannens forslag til festivalstøtte for 2012.
Onsdag 7. desember skal Hamar formannskap behandle forslaget til neste års festivalstøtte. Det nye i forslaget er at både Flagstadfestivalen, Hamar Music Festival og AnJazz er innstilt til treårig støtte. Og det er noe som festivalarrangørene lenge har bedt om.
AnJazz er en av dem som ifølge forslaget får økt sin støtte. Fra 220.000 i år er de neste år innstilt til 250.000 kroner, og i tillegg er det foreslått at denne støtten skal gis for tre år.
Det er Anja Kathrine Tomter godt fornøyd med.
- Vi søkte om 450.000, men det er klart vi er glad for hver tusenlapp vi får, sier Anja. - Det fine med denne innstillingen er likevel at vi vil kunne vite hva vi får de neste tre årene. Det har jo vært diskutert om kommunen skal prioritere sterkere et fåtall festivaler. Og med en treårig avtale er det i hvert fall ikke vi som skal skvises. Så vi er veldig glad for holdningen rådmannen har til oss, sier Anja Kathrine Tomter.
- Du store alpakka, det var da strålende, sier Nils Christian Nilsen i Flagstadfestivalen. Blir forslaget vedtatt, vil de få økt sin støtte fra 380.000 til 400.000, og den gis for tre år. - Nå har Hamar kommune skjønt det, annerledes kan ikke dette tolkes, sier Nilsen.

HAMAR MUSIC FESTIVAL er innstilt til samme sum som AnJazz, 250.000, som for dem betyr en nedgang på 20.000 fra i år. Men også for deres del dreier det seg om en treårsavtale. Og det er Jørn Nielsen godt fornøyd med.
- En treårig avtale er noe vi har etterlyst i mange år, sier Jørn Nielsen.
- Så selv om vi hadde søkt om langt mer, er forslaget til treårig støtte veldig bra. Det åpner ikke minst for muligheten til økt støtte fra Norsk Kulturråd.
ATSKILLIG MINDRE FORNØYD med innstillingen er Mocci Ryen. Rett nok er Stoppested Verden innstilt til 400.000 kroner, som er det samme som i år. Men ifølge saksbehandler Terje Halvorsen er halvparten av dette beløpet tenkt finansiert ved bruk av fond, slik det skjedde i fjor. Og denne bruken av fond er grunnen til at Stoppested Verden ikke er innstilt til noen treårig støtte, forklarer Halvorsen.
Det synes ikke Mocci Ryen noe om. - Det er veldig skuffende at de kommersielle festivalene får treårig støtte, og ikke vi som er en gratis festival, sier Mocci.
- Så for oss vil det fortsatt være bare usikkerhet hele vegen. Spørsmålet er hvor lenge vi egentlig orker å brette opp ermene.
SKUFFET ER OGSÅ Ole Karlsen på vegne av Rolf Jacobsen-dagene. De fikk 80.000 i år, men rådmannen synes de skal ha bare 70.000 neste år. - Det var da underlig, sier Ole Karlsen.
- Vi søkte om 100.000 i år, fordi vi ikke ville søke om mer enn det som trengs. På den annen side er det dette vi trenger. For vi opererer med veldig realistiske budsjetter. Så jeg synes forslaget er litt knabert.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke