21. aug
FAST GJEST: Forfatter Wenche-Britt Hagabakken (t.v.) er fast gjest på Gravdahl, og leder for skrivekursene. Hun var til stede da Anne Bjørg Røed og Gravdahl fikk utmerkelsen torsdag.
 
Ble Årets bedrift
Det var en strålende fornøyd Anne Bjørg Røed som i går kunne ta imot utmerkelsen Årets bedrift 2010 for Gravdahl bokhandel.

Publisert: 11.feb.2011 07:48
Oppdatert: -

Det var en strålende fornøyd Anne Bjørg Røed som i går kunne ta imot utmerkelsen Årets bedrift 2010 for Gravdahl bokhandel.
Prisen Årets bedrift er opprettet av Nordea. Formålet er å gi anerkjennelse til bedrifter og andre virksomheter, som gjennom sin aktivitet bidrar til å fremme næringslivet på Hedmarken.
Årets utmerkelse gikk til Anne Bjørg Røed og Gravdahl bokhandel.
- Bedriften har klart å ivareta sitt særpreg, samtidig som dagens ledelse utviser stor evne til nytenking for å tilpasse seg endrede markedsvilkår, sa Anne Myren Sortehaug, banksjef i Nordea Hedmarken.
Gravdahl bokhandel ble stiftet i 1937 av Marcus Gravdahl, og er en av de eldste lokaleide butikkene i Hamar sentrum. Faren til Anne Bjørg Røed kjøpte bokhandelen, og i 1993 tok Anne Bjørg selv over roret.
I 2008 ble butikken kåret til årets bokhandel, og med den rykende ferske plaketten fra Nordea om bord, kan vi ikke annet enn å konstatere at innehaveren har styrt skuta i riktig retning.
Hun latet til å være oppriktig glad for utmerkelsen.
- Dette er fantastisk hyggelig, og det er stas å bli satt pris på i lokalmiljøet. Jeg likte begrunnelsen veldig godt. Det ble sagt at vi har stayerevne, og evne til omstilling, sier Røed.
Gravdahl er selvstendig, alt av beslutninger tar de selv. Selskapet har tre butikker: I Torggata, på Maxi og en studentbokhandel på Høgskolen. Forretningen i byen er blitt en slags institusjon, mer enn en ren butikk.
- Vi vil at folk skal sitte her lenge og kose seg. Sånn har vi også mulighet til å vise fram bøkene, sier Røed.
Det er tydelig at Gravdahl har et trofast klientell, i tillegg til mange andre besøkende. Utdelingen av prisen var holdt hemmelig, men jammen hadde ryktene om den gått. Blant andre var Knut Faldbakken og Wenche-Britt Hagabakken til stede.
- Jeg vil si at dette er hjertet i Hamar. Gravdahl er som et pulserende kulturhus. Det er noe med atmosfæren her, i tillegg til Anne Bjørgs kompetanse. Når hun får en idé, gjør hun noen med den, roser Wenche-Britt Hagabakken, som leder skrivekurs på Gravdahl.
25 mennesker er ansatt i bedriften, fordelt på 16 årsverk. I juryens begrunnelse ble det framhevet at butikken ved Østre torg er med på å skape liv i sentrum, og at bedriften bidrar til å skape verdifulle arbeidsplasser i Hamar. Torsdag ble de ansatte servert marsipankake, for å feire dagen, for smilene var breie da plaketten ble overlevert Anne Bjørg Røed.
- Det er morsomt å dele ut denne prisen til en som blir så glad, sier banksjef Anne Myren Sortehaug.
Prisen er delt ut av Nordea hvert år siden 2004.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke