25. aug
Brumunddal: Tom Evensen (t.v.) har blant annet spilt for Brumunddal. Utover høsten blir han å se i «Farmen» på Tv2. Bildet er fra 2004.FOTO: ROGER SYNSTAD
 
Nå blir han «Farmen-Tom»
Tidligere fotballspiller Tom Evensen (42) fra Ringsaker er blant deltakerne i årets «Farmen» på Tv2. – En real type som kommer til å nå langt, sier kamerater fra fotballbanen.

Publisert: 25.sep.2017 19:17
Oppdatert: 25.sep.2017 19:28

14 håndplukkede deltakere blir sendt 100 år tilbake i tid i årets «Farmen» på Tv2. Tidligere A-lagsspiller Tom Evensen fra Mesnali, bosatt i Åsmarka, er en av dem som skal få bryne seg på gammeldagse håndverkstradisjoner, hardt gårdsarbeid og kreativ matlaging på Sandvika gård i Arendal.

Ettersom deltakerne for lengst har flyttet inn på gården, har ikke HA fått noen prat med trebarnsfaren fra Mesnali, men kamerater fra fotballbanen spår at han kan nå langt i konkurransen.

– EKSTREMT MÅLRETTET

Messendølen har spilt for Brumunddal, Ringsaker, Elverum og Lillehammer, og han har vært trener for Ringsaker og Biri. I 2007 la han opp etter å ha spilt A-lagsfotball i 17 år sammenhengende. I dag jobber han som lærer.

Guttorm Tysnes, mangeårig fotballeder og oppmann i Dala, og Aslak Berge, primus motor/sportslig leder i Ringsaker Fotball gjennom en årrekke, kjenner Ringsakers «Farmen»-håp godt.

Tysnes beskriver ham som entusiastisk, sterk og som en som nekter å gi opp.

– Også vil seerne møte en svært pratsom og litt høyrøstet messendøl, sier Tysnes.

– Han er både jovial og kynisk. Han er ekstremt målrettet. Han kan bli oppfattet som ekstremt sterk og en trussel blant de andre på «Farmen» om han ikke spiller kortene sine riktig, sier Berge.

BLE KALT «BINDESTREKEN»

Arne Håvard Solhøi var trener for Åsmarka da Evensen debuterte på A-laget som 16-åring.

– Han hadde nummer 7 på ryggen, men han var så liten at jeg kalte ham bare for bindestreken. Man så bare streken. Resten av trøya var nedi shortsen, forteller Solhøi.

Han beskriver Evensen som en vinnerskalle og en som ville være synlig og i front, og som en kar med lett og godt humør.

– Jeg er en god venn av Tom. Han går gjennom flammene for å nå målene sine. Han har et utpreget ego. Hvis noen fra distriktet her skal være med på «Farmen», måtte det bli Tom, sier Solhøi, som skal følge med på premièresendingen.

SKAL SE PÅ FARMEN I ÅR

Ottestad-trener Simen Arnesen spilte sammen med Evensen på RIF.

– Tom er lett å like. En ledertype, fair og ærlig. Han får med seg alle og blir godt likt, sier Arnesen og legger til at Farmen-deltakeren fra Ringsaker har god tro på seg selv:

– Han har ikke sentra på fotballbanen før, så egoet er bra. Han vil dra lasset på Farmen, tror Arnesen.

Ken Andsjøen spilte sammen med Tom på Lillehammer.

– Tom er veldig flink til å by på seg selv og har en enorm vinnermentalitet. Jeg har aldri sett på Farmen før, men nå skal jeg det, sier Andsjøen.

TRIGGES AV UTFORDRINGER

Før deltakerne flyttet inn på gården, tok Dagbladet en prat med alle 14. Evensen røpet at han er skikkelig mørkredd, og neppe vinner noen machopris på «Farmen», men at han er fast bestemt på å gå seirende ut av konkurransen,

– Jeg har spilt fotball i mange år, og har en solid vinnerskalle. Hvis noe skal presteres tar jeg det på høyeste alvor. Utfordringer trigger meg, sa han til Dagbladet.

TO FRA HEDMARK

Også villmarksentusiast Halvor Sveen (47) fra Rendalen er deltaker i årets «Farmen». Rendølen gjorde seg bemerket da han på NRK i januar slaktet regjeringens ulvepolitikk. Andre vil kanskje huske Sveen fra da han i 2015 reddet to rådyrkillinger fra døden. De fikk flytte inn på soverommet hans.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
LAGER TV: Programleder Gaute Grøtta Grav og Tom Evensen har for lengst inntatt Sandvika gård i Arendal.FOTO: ESPEN SOLLI/TV2
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke