23. aug
idrettskarriere: Pål Magic Johnsen tok av seg den gule trøya i vår. Skal han ta på seg mesterborgerkappa nå? Den polulære hockeyspilleren er kandidat til årets mesterborgertittel.
 
Blir Magic mester?
Nå kan Pål Johnsen, hele byens Mr. Magic, bli Mester’n, om enn ikke på isen.

Publisert: 02.jun.2015 07:06
Oppdatert: 02.jun.2015 11:57

Pål Johnsen er nominert til Mesterborger av Hammer by.

Det tok ham femten sekund i hans første kamp på A-laget å finte seg rett inn byens hjerte, i den første av det som skulle bli 22 sesonger og 964 kamper for Storhamar. Da var han 18. Nå er han 39 og ved sesongslutt i vår tok Magic av seg den gule trøya med 18 på ryggen. Da varmer det sikkert med ei mesterborgerkappe? For han er på A-laget i Hamars hockeyhjerte. Det finnes riktig nok bare en eneste Mester’n på Hamar, Mester Erik (Kristiansen), men Mesterborger Pål låter heller ikke ille.

hele livet på banen

Engasjert, lojal, snill, hjelpsom, artig og målbevisst, et klubbhjerte i gull. Superlativene sitter løst hos lagkamerater, trenere og fans, når de skal beskrive lysluggen, som nå har blitt Aleksander Smirnovs nye assistenttrener. For det er jo klart, en som har levd livet sitt på Storhamarbana fra han var bare småtassen til han nå, som 39-åring går ut med seks NM, bråslutter ikke. Han begynner bare en ny karriere, og forlenger sitt liv i klubben han er vokst opp i.

Mr. Magic

Hele byen er på fornavn med dagens mesterborgerkandidat. Eller rettere sagt på oppnavn. Han er og blir Magic, slik HA-sporten tidlig døpte ham, koblingen fra Magic Johnson til Magic Johnsen lå snublende nær. For her hadde vi en magiker på isen, slik Los Angeles Lakers hadde hatt sin på basketballbanen. 18-åringen var en magiker, med frekke finter og driblinger. Sjølbildet var det heller ikke noe å si på. Men når han nå går av banen er det med ettermæle som en moden spiller og positiv rollemodell, som har vist stor omsorg for de yngre på laget, og tatt ansvar i garderoben. Han har også støtt vært en ærlig spiller, med en liketilhet som har gjort ham like godt likt av motspillere, som medspillere. Det er slikt som gir heltestatus.

hockeypockey?

Men er det nok til å bli mesterborger av Hammer by? Å ha gjort jobben sin i 23 år? Det er ikke bare bravuren på banen, men i like stor grad den djupe lojaliteten til Storhamar, og ikke minst fødebyen Hamar, som har utmerker Pål Johnsen. Riktig nok prøvde han seg et par år i Sverige, men så var det også over. Det var hjem att til Hamar han ville og skulle, og hjem att til Hamar han kom. Når han dertil er så likandes, så liketil og dessuten, karrieren til tross, så lite breial, er han jo akkurat som hamarsingen ønsker å være. En som ikke skryter, men yter.

Blir det lett match, 14. juni?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke