23. aug
Romjulsteater: Nærmere 1.700 så «Gullfuglen» med Anne Oortwijn i tittelrollen.Foto: Jonas Jeremiassen Tomter
 
Blir mer scenekunst
– Mer scenekunst, større rom for det smale, og samtidig favne det brede. Slik ser planene ut for Hamar Teater, ifølge Anders Kippersund.

Publisert: 09.jan.2017 21:17
Oppdatert: 09.jan.2017 21:28

Søndag ble årets romjulsteater med «Gullfuglen» avsluttet. Til sammen ble de åtte forestillingene besøkt av 1.688 publikummere. Det er omtrent det samme som i fjor, da «Katten med støvlene» satte romjulsteaterrekord med nærmere 1.800 besøkende, og publikumstallet tok et kraftig hopp fra de tidligere årene.

– Det har gått seg veldig til, sier Anders Kippersund.

– At vi spiller i uka etter nyttår, er også noe vi skal fortsette med.

Kanskje øker det også pågangen at Hamar Teater denne gangen kunne ønske velkommen til strålende ny-oppusset lokale, inkludert nytt ventilasjonsanlegg.

Og denne uka skal O’Leary’s åpne i nabolokalet, om enn med egen inngang ved siden av Hamar Teaters tradisjonelle inngangsparti. Det betyr ytterligere økt aktivitet i området.

– Så mange nye utesteder som Hamar har, betyr at folk beveger seg stadig mer ute i byen. Og det vil også vi bidra til, sier Anders.

Faste opplegg

Hamar Teater er nå etablert som eget selskap, med Inga Live Kippersund som daglig leder, mens Anders Kippersund er daglig leder for Turnékompaniet AS.

Romjulsteatret er et av de to sentrale faste teateroppsettingene i Hamar Teater, i tillegg til den årvisse høstkomedien. I fjor høst hadde også Damenes Aften sin julecabaret i Hamar Teater. Og både Rolf Jacobsen-dagene og AnJazz har fast festivaltilhold her.

– Men først og fremst ligger det an til mer scenekunst i Hamar Teater, sier Anders.

– Det er der hovedvekten må ligge, selv om vi også fortsatt skal være en konsertarena.

monofoni

Og aller først i Hamar Teater er nyskapningen Monofoni – en fire dagers monolog-festival som skal arrangeres fra 19. til 21. januar. Og kanskje er det en ny festival på gang. Blant utøverne denne første gangen er performance-kunstneren Kate Pendry i spissen for et lag av helt unge norske utøvere.

– Denne vil blant annet bidra til å gi muligheten for smalere opplegg, sier Anders Kippersund.

– Men selv kunne jeg gjerne se at vi også kan tenke mer show. Særlig siden vi ligger midt i hotellstrøket ...

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke