19. aug
PIPPI LANGSTRØMPE: På skolen treffer vi skuespillerne (fra venstre) Sten Bjørge Skaslien Hansrud (elev), Knut Erik Engemoen (Tommy), Sofie Bjerketvedt (Pippi), Janka Stensvold Henriksen (Annika), Tom Styve (elev).Foto: Mona Nordøy
 
Blir mye for unga
Med både Pippi Langstrømpe, Gruffaloen og skummelt figurteater fra Yngvild Aspeli, byr Teater Innlandet på et vårprogram med mye for de unge.

Publisert: 13.jan.2013 09:56
Oppdatert: -

Først ut er «Pippi Langstrømpe», som har premiere på Lillehammer 24. januar med Sofie Bjerketvedt i hovedrollen. Ifølge teatersjef Janne Langaas er dette den største oppsettingen i teaterets historie.
- For meg er det viktigste at publikum skal få ledd nok, sier regissør Arvid Ones.
- Jeg synes teater først og fremst skal være moro. Så kommer alt det andre i annen rekke.
Men også i Teater Innlandets Pippi-oppsetting ligger det en dypere mening under moroa, antyder han. Og det går på å komme som en fremmed inn i et samfunn der en ikke helt passer inn. Så hvordan reagerer en da, og hvordan reagerer de som allerede er inne?
- Det er stor stas å være Pippi, sier Sofie Bjerketvedt.
- Men samtidig er det viktig at det er hun folk får sympati for, så hun ikke bare blir en irriterende dust som flyr rundt og gjør gærne ting.

MUNCHS KYSS

Vårens neste store oppsetting er «Kyss - en scenisk hyllest til Munch», som har premiere i Løten 28. februar. Denne er sammensatt av en rekke mindre innslag, der teater, dans, musikk og bilder flettes sammen, med utgangspunktet i Munchs malerier.

Stor bredde

En oppsetting for både barn og voksne er figurteaterforestillingen «Opera Opaque», som settes opp i samarbeid med blant annet Turnéorganisasjon for Hedmark. Det er Yngvild Aspeli fra Hamar som har regien for en forestilling med en russisk og en fransk skuespiller/figurspiller. Og det er noe av et skrekk-kabinett som skildres med en rekke skumle og marerittaktige elementer.
Figurteater blir det også i småbarnsforestillingen «Gruffaloen», med John Nyutstumo som figurspiller i stykket om den lille musa som tar rotta på det store monsteret.
Blant teaterets samarbeidsprosjekter er også en superkomprimert versjon av Wagners «Ringen», i regi av innlandsensemblet Traktor, med Johannes Skyberg fra Stange som leder.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke