25. aug
vang kirke: Mari Silje og Håkon Samuelsen med prinsesse Märtha Louise under den klassiske julekonserten i fjor.Foto: Christian Bergheim
 
Blir til ?Jul i Hamar?
Den klassiske julekonserten i Vang kirke utvides i år til et ti dager langt «Jul i Hamar» med daglige arrangement rundt i byen.

Publisert: 30.aug.2012 06:20
Oppdatert: -

Hamar
Mens de fleste av oss forbereder oss til en forhåpentlig ikke altfor grælete høst, forbereder Mari Silje og Håkon Samuelsen den niende klassiske julekonserten i Vang kirke.
Men i år blir opplegget helt annerledes enn tidligere. I tillegg til selve konserten, blir det en rekke arrangement rundt i byen, mange av dem utendørs og alle blir gratis, unntatt konserten i Vang kirke.

IKKE TV-SENDING

Til gjengjeld blir det ikke noen tv-sending fra konserten i Vang kirke i år. Etter at konserten de siste årene er blitt vist i stadig flere land i Europa og over hele USA, blir årets konsert ikke sendt på tv.
- Vi følte at tiden var inne for en tenkepause, sier Mari Silje og Håkon.
- Vi hadde behov for å finne tilbake til noe av det vi startet med, som var en klassisk julekonsert for lokalbefolkningen.
Men det betyr ikke at samarbeidet med NRK og produksjonsselskapet Dinamo er avsluttet, understreker de.
- Alle er positive til å fortsette samarbeidet i 2013.

FLERE ARENAER

De siste årene har det vært holdt to konserter i Vang kirke. I år blir det kun én, og den blir lørdag 8. desember. Og elementene er som før; Collegium Vocale og Trondheimsolistene deltar, og i tillegg til Mari Silje og Håkon blir det unge internasjonale solister i toppklasse som kommer. Og det blir talentkonkurranse, som det også har vært de to siste årene.
Men det blir altså ikke tv-opptak, og ingen vil i år risikere å få et tv-kamera i fanget.
Men i tillegg til konserten, legges det opp til ni andre arrangement i tida fra 30.11 til 8.12. Blant dem blir det konserter flere steder i byen der en ikke venter å oppleve det.
En av arenaene de har festet seg ved, er Hamar stasjon. I travleste rush-tida er det ikke så mange som venter å få seg en konsert. Men det skal de få.

«JUL I HAMAR»

- Så i år blir det ikke bare en klassisk julekonsert, men vi ønsker rett og slett å lage «Jul i Hamar», sier Mari Silje og Håkon.
Julegrantenninga 1. desember blir en del av opplegget. Og på Østre Torg skal det bli to utendørskonserter som involverer barn og ungdom. Og mange i Hamars musikkmiljø vil bli involvert, inkludert korpsene.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke