23. aug
ODD EGIL SOLBERG: Synes ikke noe om å plassere en bil med buskas i på torget.Foto: Trond Lillebo
 
Blitt en snakkis
- Det er litt snodig, jeg synes jo det.

Publisert: 27.okt.2011 07:27
Oppdatert: -

- Det er litt snodig, jeg synes jo det.
Slik kommenterer Espen Westvang bilen på Stortorget som naturen er i ferd med å spise opp. Både den velbegrodde bilen og installasjonen med trestokker midt i gata har vakt atskillig oppsikt siden de kom på plass lørdag.
Ikke minst er det mange som har kommentert bilen, og meningene har vært så ymse. Og det er forståelig nok, for det er ikke hver dag det står et nedgrodd bilvrak på Stortorget.
Og der skal den etter planen stå en drøy måneds tid.
- Det blir jo et litt artig avbrekk, sier Espen Westvang, som er en av de mange som har kastet et ekstra blikk på den rustskabbete blå bilen der vegetasjonen vokser opp av både panser og bagasjerom. Og der mosen har spist opp setetrekket.
Men Espen ser også det positive ved påfunnet.
- Det er klart det er litt spesielt å sette noe slik midt i gata, der bilene kjørte helt til i forrige uke. Så det er i hvert fall blitt en snakkis i byen. Og det var vel det som er hensikten med å sette den her også, sier han.
ODD EGIL SOLBERG er en av dem som ikke synes det er særlig artig med mosegrodd bil på torget.
- Jeg synes ikke noe om dette i det hele tatt, konstaterer han.
- For meg er i hvert fall ikke dette en måte å skape mer liv i sentrum på, i tilfelle det var det som var hensikten. Jeg blir bare irritert når jeg ser det. Skulle en først hatt en slik bil her, kunne den i det minste blitt flyttet til gravermaskinen på Fougner Lundhs plass ...
Solberg er for øvrig skeptisk til mye av det som skjer på Stortorget om dagen.
- Det er en tenkemåte som ligger bak som er litt fremmed for oss, sier han.
- Jeg synes trafikken fortsatt skulle gå over Stortorget. For folk kommer jo ikke til å samle seg på torget i Hamar noen gang. Om sommeren sitter vi enten hjemme i hagen eller ved Mjøsa. Og om vinteren sitter vi hvert fall ikke på torget, konstaterer han.
Det var Vea gartnerskole som i helgen brakte naturen til torgs i Hamar, på oppdrag av Ecosistema Urbano, som har ansvaret for utviklingen av Stortorget i framtidas Hamar. Og den nedgrodde bilen var et symbol på at naturen skal få ta over i det nye byrommet der bilene tidligere har dominert. Og bilfritt skal torget være i første omgang fram til 7. desember, da både tømmer-installasjonen og bilen skal fjernes igjen.
Sannsynligvis før den tid skal steinene bort fra torget, som også har vakt en del reaksjoner. Disse - og det malte strikkemønsteret på asfalten - var heller ikke ment som annet enn midlertidige innslag, for å skape oppmerksomhet og nysgjerrighet rundt torget. Og tanken er at steinene skal bort ganske snart, før snøen kommer.
Fra 3. desember er de spanske arkitektene ferdig med sitt grunnlagsarbeid i Hamar i denne omgang. Da går turen tilbake til Madrid, hvor innspillene de har fått i løpet av høsten skal utvikles til Hamars framtidige stortorg.
Og det kommer sikkert til å vekke oppsikt det også.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke