buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
populær: Jørn Lier Horst har suksess også med sine krimbøker for unge lesere. Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix
 
Han solgte 1.000 om dagen
For noen er det fem om dagen som gjelder. For Jørn Lier Horst er det snarere om tusen om dagen.

Publisert: 09.feb.2017 06:14
Oppdatert: 09.feb.2017 06:44

For så mange Horst-bøker ble det i fjor solgt hver eneste dag. I fjor solgte Jørn Lier Horst over 400.000 bøker i Norge. Det betyr at det blir solgt en Horst-bok annethvert minutt, døgnet rundt her til lands, for både barn og voksne.

Akkurat nå er Jørn Lier Horst aktuell som forfatteren bak rammefortellingen i TVNorges nye realityserie «Dødens tjern». For han rekker det også, innimellom alle bøkene.

William wisting

Med romanene om politiførstebetjent William Wisting har Jørn Lier Horst blitt en av landets mest populære krimforfattere. Det skyldes ikke minst fagkunnskapen om etterforsking han synes å basere seg på; Horst har bakgrunn som etterforskingsleder i politiet. Den nyeste William Wisting-romanen «Når det mørkner» endte på 70.000 solgte.

For yngre lesere er CLUE-serien godt gående. Og for de yngste leserne, gjerne i aldersgruppen 6–9 år, fungerer barnekrim-serien «Detektivbyrå nr. 2» som en utmerket start på leselivet.

holder nivået

«Operasjon Sjørøver», som foreligger nå, er det trettende boka i serien. Etter så mange bøker på så kort tid, kunne en ha fryktet en viss slitasje av en god idé, men fortsatt holder serien seg overraskende godt.

«Operasjon sjørøver» er som de foregående både spennende og snill, sympatisk og morsom. Tiril, Oliver og hunden Åtto er velvalgte detektiver, pluss en sporhund. Personskildringen rommer ikke akkurat så mye følelser, men vekten ligger på historien i stedet. Og selv om den ikke er original, er fortellingen både effektiv og energisk, drivende og kjapp.

Et heldig grep for å holde på interessen, er invitasjonen til unge lesere om selv å jakte på ørn Lier Horsts effektive fortelling som skaper suksess. Minst like viktig er Hans Jørgen Sandnes illustrasjoner, og måten disse er vevd inn i teksten på. Oversiktsbildene over miljøene bidrar til å gjøre unte lesere kjent med stedene der handlingen utfolder seg. Og kombinasjonen av tekst og illustrasjoner er både variert og oppfinnsom. Og den lille byen Elvestad framstår som et hyggelig sted, selv om det også skjer mystiske ting der.

Etter boksalget å dømme, er det sannsynligvis mange som med Detektivbyrå-serien er i ferd med å bygge seg opp en fin liten samling av gøy krim som kommer til å holde seg til en er sikkert ti år gammel. Og kanskje til og med tolv.

Terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat