buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
Multikunstner: Animasjonsfilmskaper, illustratør og barnebokforfatter Torill Kove.
 
Animert suksess
Nesten alt hun tar i blir til gull. Nå er animasjonsfilmskaper, illustratør, barnebokforfatter og Oscar-vinner Torill Kove klar for å lansere sitt nyeste bok- og filmprosjekt.

Publisert: 15.jun.2017 07:09
Oppdatert: 15.jun.2017 07:17

Kunstneren fra Hamar tar seg tid til en prat med HA via telefon fra sin base i Montreal.

– Her er det lange, varme og fuktige sommere, sier Kove, som med hyppige turer til Norge sørger for at hun sjeldent lengter etter det norske klimaet.

– Jeg tror det er lettere nå enn det var for ti år siden. Det å ha en fot i hvert land, altså. Familien er i Norge hver sommer, og jeg er ofte i Norge for å jobbe, sier Kove, idet hun forbereder en ny reise til Norge for å lansere animasjonsfilmen og boken som deler tittelen «Tråder».

En rød tråd

Kove forteller at «Tråder», som er produsert av Kove og hennes faste samarbeidspartnere i Microfilm, handler om kjærlighet og tilknytning samt den sterke tråden som etableres mellom foreldre og barn.

– Jeg var opprinnelig i gang med et prosjekt der jeg skulle skrive tre forskjellige historier om adopsjon. Tre historier som sammen skulle blir til én animert kortfilm, men da jeg hadde skrevet den siste biten fant jeg ut at jeg dette er en historie som jeg ikke ville fortelle med ord. Jeg ville vise den med bilder.

– Det var da jeg kom på denne tanken om tråden. Jeg ville lage en visuell fortelling om en tråd som knytter to mennesker sammen, sier hun. Kove forteller videre at animasjonsfilmen «Tråder» helt uten tale og tekst, og at også boken inneholder en begrenset mengde med tekst.

– I filmmediet kan man bruke virkemidler som musikk, lyd eller bevegelse for å forsterke noe, og i denne historien spiller musikken en ganske stor rolle for å sette stemningen. I boken er det teksten som gjør det. Den setter en tone som er litt var, melankolsk og øm. Jeg savner ikke dialog i filmen, men jeg tror kanskje jeg hadde savnet teksten i boka, sier hun.

Lanseres i Grimstad

Kove er noe så sjeldent som en norsk Oscar-vinner. I 2007 fikk hun nemlig tildelt en Oscarstatuett for animasjonsfilmen «Den danske dikteren». Hun har også skrevet og illustrert bildebøkene «Min bestemor strøk kongens skjorter» fra 2000, og i 2015 ble hun nominert til en ny Oscar-statuett for den animerte kortfilmen «Moulton og meg». Hvorvidt «Tråder» kommer til å hente en ny Oscar-nominasjon bruker hun ikke mye krefter og tid til å spekulere i.

– Jeg tenker ikke så veldig mye på akkurat det, for å være helt ærlig. Dette er en veldig rar prosess. Man lager en film, venter litt, og så kommer den ut. Deretter må man bare vente og se hva folk synes.

– Selv om jeg personlig liker filmen veldig godt er det ikke sikkert at andre gjør det, og akkurat nå håper jeg bare at filmen kommer inn på festivaler slik at mange får sett den, så får vi ta Oscar-greia etter hvert, sier hun.

Denne helga kommer hun tilbake til Norge for å lansere både boken og filmen under Kortfilmfestivalen i Grimstad, og Kove forteller at hun gleder seg til å endelig få mulighet til å vise fram sitt nyeste prosjekt til publikum.

– Det blir spennende. Jeg har familie i Grimstad og mange gode kollegaer i Oslo, og jeg tror at Grimstad blir et veldig fint sted å vise filmen for første gang, sier Kove, som også skal innom sine gamle trakter på Hedmarken i løpet av sommeren.

– Jeg skal en tur til Hamar i sommer. Jeg gleder meg veldig til akkurat det, sier hun.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat