buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
Widar Aspeli: Skrevet tekst til ny bildebok.Foto: Remi Laakso
 
Artige og lekne rim

Publisert: 07.okt.2018 13:59
Oppdatert: 07.okt.2018 17:49

Ei artig og fabulerende bildebok for unge lesere er Widar Aspelis «En, to og et tre», med illustrasjoner av Nora Brech (Cappelen Damm).

Framfor alt er det illustrasjonene som bærer boka. Det er i stor grad der historien om barna i treet ligger. Nora Brech har rom for både det lekne og eventyrlige, fabulerende og spennende.

Men noe av den samme spensten og smittende lekenheten preger også Widar Aspelis tekst, som denne gangen er skåret helt ned. Rimene og fantasileken er kortfattet, men godt poengtert. Det er ei bok som er lett å lese, men som også er lett å gå på vandring og oppdagelsesjakt i. Hva venter for eksempel på den andre siden av hekken med det hemmelige hullet? Og hva med tunnelen til stien som «snirkler forbi et vann og ei eng. Før den vokser til vei …»

Det er spennende å gå på oppdagelsesjakt i slike landskaper og bøker, og dette er ei bok som åpner opp for både det uventede og hemmelighetsfulle. Det er det første samarbeidsprosjektet mellom Widar Aspeli og Nora Brech, og det kan gjerne bli flere av dem. For dette synes å ha vært et samspill som har inspirert begge.

Terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat