buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
Kjell Askildsen
 
Askildsens utvalgte

Publisert: 23.nov.2016 11:56
Oppdatert: 23.nov.2016 12:00

«Kronen på et sterkt verk», skrev Knut Faldbakken om Kjell Askildsens novellesamling «En plutselig frigjørende tanke» i 1985.

Og fortsatt er samlingen på ferd rundt om i verden. Denne uka kom beskjeden om at «En plutselig frigjørende tanke» var solgt til et forlag i Georgia, og med det var rettighetene til novellesamlingen solgt til hele 25 land. Og boka regnes gjerne som en samling av noen av de definitive høyepunktene i forfatterskapet.

Boka består av 13 noveller, fra «Heretter følger jeg deg helt hjem», «Kulisser», «Ingenting for ingenting» og «Thomas F’s siste nedtegnelser til almenheten». Tittelnovellen «En plutselig frigjørende tanke» ble første gang publisert i denne samlingen.

Kjell Askildsen har de siste årene fått mange nye lesere i blant annet Spania, Portugal og Argentina. I 2014 utkom et utvalg av novellene hans i USA, Storbritannia og Australia. I avisen The Independent skrev litteraturkritiker Max Liu blant annet at «Kjell Askildsens Noveller i utvalg viser at det er mer ved samtidsnoveller enn Amerika, og mer ved Norge enn Knausgård og Nesbø».

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat