6. des
Aleksander Bergan
 
Fra bokhylla: «Fantombildet» avslører kjendisliv

Publisert: 27.apr.2017 11.42
Oppdatert: 27.apr.2017 11.58

Aleksander Bergan fra Hamar fikk god mottakelse for debutromanen «Fantombildet» våren 2013. Den tåler godt et gjensyn.

Hovedpersonen er en litt tafatt og sær forlagsmedarbeider i Oslo. Ved en tilfeldighet blir han framstilt som den hjemvendte og mystiske multikunstneren Casper Isaksen, som visstnok skal være kjempekjent i Amerika, men som ingen har hørt om her, før han vender hjem. Og hovedpersonen går gladelig inn i rollen han er tildelt, og blir ett med fantombildet av seg selv, for hvem vil ikke nyte sine tilmålte minutter i rampelyset?

Med denne historien i sentrum gjør Aleksander Bergan en god og morsom harselas over kjendisdyrkelse og overfladiskhet. Og det er avsløringene av kjendiseriets mekanismer som bærer framstillingen.

«Kanskje treffer ikke Bergan like godt i alt, men han har skrevet en raus og frodig roman med mye lek i seg, men også en anelse alvor under den lette overflaten», het det i HAs anmeldelse. «En spennende historie, en utfordrende fortellerstemme, en samfunnskritisk kommentar», skrev Stavanger Aftenblads anmelder. Det er verdt å kikke på den igjen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke