buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
d
 
Betas av ordene
Den underfundige «Moderne tapet» møtte meg med motstand. Men det endte med at jeg ble fortapt.

Publisert: 01.feb.2018 08:11
Oppdatert: 01.feb.2018 08:46

Den gåtefulle tittelen fører an, og jeg har fått hodet fullt av komplekse spørsmål. Hva handler denne debutromanen om? undrer jeg idet et nøkkelord deiser ned: «Desillusjonert». Slik jeg på en måte føler meg, men mest på vegne av hovedpersonen. For hvem er egentlig Zygmunt Svensson, og hva vil han i livet sitt? Så mange antydninger, og mannen forblir merkelig anonym. Mystisk.

Et og annet vet jeg likevel. At han er mye alene. I seg selv og sammen med andre. Isolert fra verden på et vis, og ensomheten ansporer ofte til tankeutflukter og detaljerte observasjoner. Og selv om de kan virke rent objektive, kan de være sterkt farget av øyet som ser, for informasjonen leseren forsynes med fordufter i det diffuse. Iallfall for meg. Jeg fornemmer en essens som svinner idet jeg er i ferd med å fange den.

Det er liksom setningene svever over og svømmer under linjene samtidig, og det oppleves litt irriterende. Men paradoksalt nok gjør nettopp dette uforløste boka så genuin. Sørgelig, bunnløs og likefullt lekende. Fengslende. Anelsen av en sammenheng mellom de mange begynnelsene og avslutningene.

For tekstene kommer ryddig i rekker, og i de flerfoldige småhistoriene er stilen konsis. Men jeg gjenkjenner et eller annet, noe såre enkelt og likevel helt ubegripelig. Og jeg betas av ordene og vendingene Fjell formulerer så elegant. Og hvis noen hadde bedt meg avsløre hva jeg mener om boka, kunne jeg svart: Særegen! Og at det spesielle begeistrer meg.

Terningkast: 6

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat