6. des
Thorvald Steen: Ny roman med selvbiografiske elementer.
 
Ei bok å leve seg inn i
«Det hvite badehuset» er bokstavelig talt ei bok å leve seg inn i. Det gjorde i hvert fall jeg.

Publisert: 02.nov.2017 09.00
Oppdatert: 02.nov.2017 09.05

Thorvald Steens «Det hvite badehuset» er både luftig, lett, sammensatt og lærerik. Iallfall øker den innsikten til en som står utenfor, om hva det vil si å være en person midt i livet med alvorlig muskelsvinn. Videre retter den blikket mot hvordan sykdommen påvirker omgivelsene, og nettopp dette siste gjør fortellingen til mer enn en selvbiografi. Romanen skildrer også historien om hvordan det norske samfunnet gjennom tida har taklet, og fortsatt anser, mennesker som på noe vis skiller seg ut fra normen.

Språket enkelt, elegant og dels poetisk, med metaforer som uttrykker sårhet så vel som styrke. Dessuten krydrer Thorvald Steen teksten med snert, selvironi og vare, vakre øyeblikk som varmer innimellom kynismen knyttet til den fysisk ganske skrøpelige kroppen han er oppvokst i og med. Det dreier seg om gamle løgner, unnvikelser og forstillelser. Helt til sannheten dukker opp og begynner å belyse både år som for lengst er forbi, og dagen i dag.

Terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke